Hogy miért az a cím, azt hamarosan elmondja a Cím-megmagyarázó Osztály helyettes szóvívőjének titkárnője, de talán addigra magatoktól is rájöttök, hogy ez egy anagramma-példa, amelyre nekem programot kell írnom. Illetve: programot kellene írnom, hétvégén. Ebben mindösze egyetlen egy probléma akadályoz: nincs Logos.

Logos ugyanis az egyetlen végzetes áldozata a hétfői viharnak, rajta kívül minden más működésre bírható a megszokott módon. Rajta belül viszont komoly gondok jelentkeztek, és hogy a biztosítótól kiérkező szakbácsinak ne kelljen nagyon találgatnia, már készül Logosról a szakvélemény és az árajánlat. Annyit már lehet tudni, hogy a tápegység és az alaplap odaveszett. Érdeklődtek, hogy mennyit ér a gép... Érted, erre most mit lehet mondani? Van egy számítógéped, tele van a munkáiddal - hát ha mást nem, a blogot ide sorolom, hiába van meg a másolata Osirison meg a tárhelyen is -, de maga a hardver nem csúcstechnika (800-as Celeron a hozzá való alaplapban, GF2 videokártya...), ráadásul az évek alatt cserélődtek az alkatrészek. Vagyis, ha összeadom, hogy mennyit költöttünk rá eddig, akkor kiröhögnek, ha meg kiszámolom, hogy aktuális piaci áron mennyit érnek a cuccok, akkor marha ügyes vagyok, mert 800-as Cerkát, alaplapot meg ilyen videokártyát nemigen lehet már újonnan vásárolni, memóriát, merevlemezt, optikai meghajtót meg modemet viszont igen.

Szóval várunk a szakvéleményre meg az árajánlatra. Közben eszembe jutott, hogy ha szerencsém van, és az alaplapon kívül mást nem kell cserélni, akkor is baxhatom, mert hol kapni manapság PIII/Tualatin-t fogadó lapot? Sehol. Használt alaplapot venni pedig őrült cselekedet. Szerintem.