Új hónap, jeee, megint bővíthetem az összes blogot egy újabb linkkel... Jó lesz, az ám! Ha már egyszer arra vetemedek, hogy blogot írjak, ennyit igazán megtehetek az olvasók kényelméért, különösen azok kényelméért, akik velem együtt élték túl a legtöbb dizájnváltást. Long tongue mode OFF.

Azért is jó egy ilyen blog, mert akárki beleolvashat. Ezen információ kedvenc lakótársamat akkora csapásként érte, mintha nem is tudom, mit látott volna. Így e:

- A blog az internetes napló?
- Az.
- És abba bárki belenézhet?
- Bele. Az a lényege.
- Ez hülyeség. Minek néznek bele?
- Talán mert érdekli őket.
- És miért érdekel valakit más naplója?
- ...

Az utolsó mondatban a három pont az olyan három pont, ami mellé egy szép nagy, kifejező karmozdulat társul. Megjegyzem, lakótársam nem tudja, hogy ez a blog létezik, ez azonban nem sokáig lesz így, mivel kapott meghívót az iWiW-re, igaz regisztrálnia nem sikerült a szuperf*s vöröscsillagos Mozilla miatt, mivel ott az iWiW kezdőlapján az iWiW logója eltakarja a login mezőket... :o.

Programozás gyakorlaton majdnem sokmindent megtanultunk, de résen voltunk, így mégsem tanultunk sokmindent, viszont meghallgathattunk azon urban legend kategóriában induló hallgatók kórképét, akiknek gondjuk akadt a beadandó feladatokkal. Természetesen a gyakorlatvezetők rendszeresített rémálmai között szerepel a beadási határidők előtti éjszaka, mivel általában ilyenkor döbbennek rá páran, hogy gáz van, és hát kihez kell olyankor fordulni...? Ofkorsz. Most akadtak olyanok, akik nem bírták feltölteni az állományaikat, mert Linux alatt pscp-t írtak, Windowsban meg az scp-t keresték, volt, aki feltöltötte a dolgait, de beadni elfelejtette, az abszolút prímet viszont az a versenyző vitte el, aki a teljesen ANSI C-ről szóló gyakorlat ellenére írt egy olyan forráskódot, amelynek a kiterjesztése .c++ volt, és a gyakorlatvezető szerint 27 sorból megírható feladatot - nekem 35 lett, de kommentben szerepel a feladat teljes szövege is - ő megoldotta olyan kétszázhúszból, ráadásul nem is működött. Viszont ő az egyetlen, aki biztos lehet abban, hogy nem akad fent a plágiumellenőrzésen :).

Az IszK liftje egyre hülyébben viselkedik, az ajtózáró gomb például nem zárja be az ajtót, a földszinten várakozó üres lift a harmadik emeleten a hívógomb megnyomása után jó perccel érkezik meg a harmadikra, miközben ezt a távolságot nyolc emberrel alig tíz másodperc alatt megteszi. Az ezutáni két óra közös jellemzői: alacsony létszám, családias hangulat, hullaszag. Algoritmuselmélet pótgyakorlaton például harmincöt emberből nyolcan voltunk ott, a toll nem fogott, úgyhogy egyikünk füzete volt a tábla, arra írt a tanár...

Jack Bauer? I heard the name...