Erre a hétre megint jutott valami exkluzív, torokszorítóan egyedi, mondhatni: junik információ, amit péntek késő este és ma kora este között lehetett itt látni, és szemét leszek, mert nem árulom el, mi volt az; aki látta, tudja miért, aki nem látta, annak meg tökmindegy, hogy mi volt ott. Ezzel sikeresen kimostam a T-*om-ot a magentaszínű mocsokból - merthát elég g3c! dolog, hogy ötpercenként bontja a vonalat a központ, tehát nem a modem szakítja meg a kapcsolatot, hanem a másik végén az automata. Köszönjük, percenként hat forintért mit is lehet elvárni, nemde?

No, elég a bosszankodásból, illetve dehogy elég. Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy a beadandó programjainkat lehetőségünk van letesztelni egy szerveren kiadott utasítással, amely lefordítja, lefuttatja és tesztadatokkal tömi tele a programot, és ha minden rendben, akkor kiírja, hogy OK, egyébként meg naplót ír a hibákról. Namost, a parancsban szerepelnie kell a parancsszónak, utána a tesztelendő feladat számának, végül pedig a megírt program forrásállományának a neve következik. Első feladat, első feladatra írt program: OK. Második feladat, második feladatra írt program: OK. Második feladat, első feladatra írt program: OK. Hoppá!

Ha nem volna világos, a probléma abban keresendő, hogy egy megadott feladatra írt forráskódból előállított program a tesztelő program szerint egy másik, egyébként teljesen más jellegű feladat esetén is tökéletes megoldás. Márpedig ez nem lehet, teljesen más az algoritmus, mások a feltételek, más az output formátuma is, akkor most kérdem én: MI VAN? Ettől eltekintve én beküldöm a programokat így, a ma délelőttöm ráment ugyan, de kipróbáltam őket más adatokkal is, amiket előzőleg papíron kiszámoltam magam is, és mivel az algoritmus megfelelő, az eredmények is megfelelőek, tehát a program kielégítő eredményt mutat. Aztán ha mégsem lesznek elfogadva, akkor lesz mivel verni az asztalt...