Múlt héten leleplezett játékomat ma reggel elrontottam: időben indultam el órára. Ennek megfelelően időben értem oda Programozás 1 gyakorlatra, amelyen ismét sokan voltak, ismét érdekeseket hallottunk-láttunk és egyesek érdekeseket kérdeztek, lásd a kiemelt példát:

- Linuxot használva a scp forras.c neptun@it.in*******b.hu paranccsal tudtok állományt felmásolni a könyvtáratokba, a neptun helyére a Neptun-kódotokat kell írni.
- És a neptun az micsoda...?

- Behúznád a függönyt? Nem látszik a tábla...
- Akkor nem látom, hogy fociznak...

Én nem nagyon vettem részt az óra lefolyásában, mivel lekötött az elkészített programkák ismételt begépelése, felmásolása és letesztelése. Azért ismételt, mert lusta voltam előszedni a pendrive-ot és arról felmásolni a gépre a forráskódokat. Közben segítettem másnak is, meg örültem, amikor a tesztkörnyezet kiírta, hogy a programjaim elfogadható eredménnyel futottak le.

Mondjam tovább? ISzK, szabad gép, Debian, amellyel nem bírom működésre a pendive-ot. Bedugásakor felvillan a led, a gép csipog kettőt, de a rendszerben sehol nem látszik, se a /mnt-ben, sem máshol, kézzel nem tudok mountolni, hát megszívom. Kettő előtt lemegyek WarPriesttel a ruhatárhoz, hogy odaadjak neki valamit a táskámból, és persze a sorban állva jutott eszembe megkérdezni tőle, hogy nem adtam-e már oda neki azt a valamit, és kiderült, hogy de, már odaadtam. Úgy tűnik, máshol járok ma agyilag...