Több dolog is volt ma. Először is, a Programozás 1 gyakorlat megkönnyítése végett megpróbáltam az otthoni gépre felvarázsolni egy Linuxot, név szerint az UHU-Linux 1.2 Office disztribúciót. A telepítés jól ment, a rendszerbetöltőt flopira tettem, majd bőszen nézegettem a már futó rendszer lehetőségeit. Ez abból állt, hogy megírtam a hello.c-t és lefordítottam, nameg futtattam is. Utána valamiért újraindítottam a gépet, és a Linux többé nem volt hajlandó elindulni. Ennyit az én Linuxos élményeimről. És felháborító, hogy a windows XP Home Editionben nincsen lehetőség telepíteni az Internet Information Servicest (IIS), amelyre a php-értelmezőnek lenne szüksége.

Ebéd után irány Debrecen, amely némi újdonságot tartogatott, amennyiben nem az út változott meg - az továbbra is minősíthetetlen, a sáv szélén 10 cm-es púp, mellette 10 cm-es kátyú, döntsd el, melyiket választod, mert kikerülni nincs hol... -, hanem a gépjármű, mivel az okmányiroda és a bank közös balf*szkodásának eredményeként a megrendelt új autót mintegy három hetes késéssel adták csak át, mégpedig múlt pénteken. Az autóról: továbbra is Skoda Fabia, öt ajtó, metálkék szín, 1,4 liter, 16 szelep, nemtomhány lóerő, újautó-illat, érdekes változások a korábbihoz képest. Például a gázpedál kevésbé érzékeny, a váltó könnyebben jár a kulisszában, a fék sokkal puhább - ez speciel nem tetszik -, és rengeteg kapcsolgatható komputeres számláló, amiknek a feléről nem tudni, mire való. Még.

Az albérletben kitaláltuk a lakótársammal, hogy ha én az ablak mellett vagyok és folyton behúzom a sötétítő függönyt, mert a monitor képe helyett a hátam mögött lévő fehér falat látom a képernyőn, ő pedig igényli a beáramló fényt, akkor az lenne a legcélszerűbb, ha helyet cserélnénk a szobában és én átköltöznék az ablaktól távolabbi oldalra. A szoba átrendezése természetesen sokkal tovább tartott, mint azt a tervben elképzeltük, érdekes logisztikai problémákkal szembesültünk ugyanis, hiszen a szoba négy legnagyobb bútorát is arrébb kellett raknunk, csakhogy ha kettőt arrébb tettünk, akkor a másik kettővel nem tudtunk mozdulni. Végül minden a helyére került, így most örömmel jelentem be, hogy ez a bejegyzés az első, amely nem az ablak alatt íródik [applause y’all].