_ _ _ _ _ _

Hát, sosem hittem volna, hogy egyszer így fogok örülni egy postaládában landoló prospektusnak, mint ma. De erről később. Előtte még elmesélem, hogy kezd belül lemerülni az akkumulátor: egész nap álmos vagyok, pedig ma is tízkor ébredtem fel, tehát éjszaka sem tölt. Nehéz is relaxálni, ha az ember különös dolgokat álmodik. Úgy értem, eléggé különös, hogy álmomban olyan középiskolai osztálytársaim szerepelnek, akikkel a négy év alatt a legkevesebbet voltam együtt. Mindegy, nekiláttam rendet rakni a képeket tartalmazó könyvtárban. Klassz volt, alig van ötezer képem behányva egyetlen mappába...

_ _ _ _ E R

Közben azon tűnődtem, hogy addig kellene Logoson megcsinálni egy teljes backupot meg töredezettség-mentesítést, amíg Osiris is itthon van; ha netán valami balul sülne el, akkor van miről visszarámolni a cuccokat. Valami ugyanis kezdi bontani a rendet, ez tisztán látszik a bbLean system infó pluginján is. Nálam mindkét gépben 512 MB memória van, és emellé beállítottam egy-egy állandóan 1 gigás swap fájlt is. Namost, írom ezt a bejegyzést a SciTE nevű programmal, mellette fut a Winamp és a Total Commander. Tűzfal kikapcsolva, vírushergelő kikapcsolva. A fél gigányi memória 36%-a van használatban, a swap-fájl mérete pedig 305 MB... Csak nem tudom, mire használja fel azt a sokat, ráadásul így is folyton swappel.

m o t h E R

Tegnap még megnéztem a The Machinist című filmet is. S@tinak körülbelül annyit mondtam róla, hogy "állat film". Twistert gyalázó csavarosságával majdnem eléri a Mulholland Drive szintjét, csak ebből valamivel többet fogok fel, az is lehet, hogy rosszul.

m i L L E R

Jól van, mondjam már a prospektusos dolgot... Szóval jött a postásember és hozott különféle dolgokat, köztük egy igen szép, növényekről készült képekkel teli dísznövény-katalógust is. Ilyeneket rendszeresen elhelyez nálunk, nem tudom, miből gondolja, hogy érdekel minket egyáltalán a dísznövény - mondjuk a rózsabokor eléggé kilátszik az útra... -, lényeg az, hogy bedobja. Eddig is jöttek érdekes nevűek, mint a Steindl és társai - állítólag ezt egyik szomszédunk elkérte, és megpróbálta kimondani a márkanevet; a környék azóta sem dolgozta fel az audiális sokkot -, de ez a mai, na, ez teljesen LOL-kategóriás. Végülis nevezhetnének vele az elcseszett márkanevek éves listájára, egy dobogót simán érne. Mert ez nem Steindl, hanem... Bakker:

b a k k E R

Érted... Köszönti Önt Bakker...

1631. Massive attack - I am home (4:14) [Danny the dog OST]