Hmm... Valamiért furcsa volt, hogy ma naptár szerint huszadika van, a blog szerint meg huszonegyedike, ezért megnéztem már, hogy hol számoltam el magamat. Kiderült, hogy a #286-os bejegyzés nem tizennyolcadikai, hanem tizenhetedikei, tehát nem lehet pénteki, csak csütörtöki, akkor viszont pénteken nem is írtam blogot, csütörtökön viszont kettőt is. Úgyhogy szépen elsimítottam a dolgokat, visszadátumoztam meg összevontam. Nem mintha baj lenne, ha egy napon több bejegyzés is íródna, de ha egyszer kitaláltam, hogy egy nap-egy bejegyzés, legalább tartsam magamat hozzá.

Délelőtt felhívott valaki, akinek párszor már segítettem megérteni a számítógép mibenlétét, most viszont a házi feladatában kellett segítenem. Az illető egyébként már nyugdíjas, és mivel ráér, beiratkozott egy négyszáz órás ECDL-tanfolyamra, ahol kapott házi feladatot. Te jó isten - gondoltam, miközben az utcán döngő léptekkel haladtam a célobjektum felé -, ha itt nekem valami szöveget kell szerkesztenem, akkor kirohanok a világból. De nem kellett, ugyanis még csak a könyvtárstruktúrák kialakításánál tartanak. Így el kellett magyaráznom, hogy a gyökér, mint olyan, mindig valamihez képest gyökér, megmutattam, hogy a Fájl menü helyzetérzékeny és lebeszéltem a Shift + Delete kombinációról, amelyet amúgy a tanfolyamon nekik ajánlanak. Igaz, hogy ott is flopira dolgoznak, és a flopiról törölt dolgok nem kerülnek Delete után sem a Lomtárba. Gondolom a tanár maszekban adatmentéssel foglalkozik...

Este megnéztem a Heti hetest. Sok mindenre ugyan nem emlékszem, de Hajós megint olyanokat alakított... "Apámnak gyerekkorában eladtak egy darab drótot, hogy abban még van áram..."

319. Bon Jovi - Queen of New Orleans (4:30) [Destination anywhere]