Fórummeet 5.0! Fél tízkor indultam el villamossal a Deák térre, és igazából ott jutott eszembe, a tér kiterjedését látva, hogy fogalmam sincsen, merre keressem a többieket. Aztán körbesétáltam, és az egyik feljáró melletti padon megtaláltam Shadow-t és directort, akik éppen a csoportos megfagyáson elmélkedtek. Aztán hamarosan megérkezett Kiscsirke is, akinek meg is mondtam, hogy a nevéhez képest elég magas. director hozzátette, hogy ráadásul nem is csirke, pedig ő arra számított volna. Így négyen sikeresen útbaigazítottunk egy térképet markolászó, magyarul és angolul egyaránt totál érthetetlenül csacsogó házaspárt, akik a "Vireszmarti tir"-et keresték. Testbeszéddel (heves vállrángatás és fejrázás) a tudomásukra hoztuk, hogy passz. Utána KTamás jött, majd S@ti komám és Ninja007. Befutott még Ragan, InGen és Guyver is, aki magával hozta kedvesét, Dregát.

Arra a kérdésre, hogy Sztupy hol van, az tűnt a legésszerűbb válasznak, hogy még alszik, vagy hogy éppen sorban áll zsemléért. Egy fickó bőrből készült cipőket akart ránksózni, S@ti megjegyezte, hogy ebből bizony hozzászólások fognak születni, csak ezt a fickó szerintem félreértette, és nagyvárosi macsó cipőkereskedőket megszégyenítő módon kezdett el káromkodni. Ahogy láttam, nem csak nekem volt olyan érzésem, hogy utánamegyünk és a szájába tömjük a cipőjét.

Miután Sztupy telefonon közölte, hogy a Westendben vár ránk, átmentünk metróval oda. Sikeresen elálltuk a mozgólépcsőt, kicseleztük a jegyellenőröket a kijáratnál, aztán letáboroztunk a kajáldáknál egy iszonyat nagy asztalnál. Sztupy produkált egy igen hatásos belépőt, mivel két emelettel magasabbról egy zsemlét dobott az asztalra. Nem volt kérdés, hogy ez ki volt... A ledobott zsemlét szétvagdosta, és mindenkinek adott egy darabot. Igaz, neki csak a morzsa maradt, S@ti javasolta egy integrál felírását a morzsákra, director meg előszedte az analízis könyvét. Aztán Sztupy, InGen, Shadow és director elkezdtek zsemlét és szaloncukrot osztogatni az embereknek.

Mindenki gondoskodott a kajálásról, Ragan felejthetetlent alakított a fénykardjával (asszem fénykép is van róla, ahogy késsel és fénykarddal eszi a gombás csirkét sültkrumplival:)). Vigyáznia kellett, nehogy az asztalt is elvágja a hús alatt... S@tiékkal megdumáltuk, hogy miért khmm... érdekes játék az NFSU2, illetve valószínűleg több pontot zuhant a reputációm, miután kijelentettem, hogy még sohasem játszottam Unreal Tournamenttel :). A környéken lebzselő takarítónéni és vélhetőleg neki kedves biztonsági őr munkatársa éberen figyelte minden mozdulatunkat.

Felmentünk a játékterembe, és végre én is megláttam a csodát. Francba minden háel2-vel meg dúm3-mal, nekem is ilyen táncgépes játék kell :). Roppant mód fílinges volt az egész, főleg amikor már tizen toporogtunk rajta. És sikeresen ki is fagyasztottuk, szép, ízléses Windows-hibaüzenettel jutalmazta az erőfeszítéseinket a gép. Erről is van fotó, Sztupy legalábbis vagy huszat biztos lőtt róla. Meg a bootról is :).

Aztán kimentünk a Westendből, hogy a korábban megvásárolt csillagszórókkal feldíszített zsemlét végre kipróbáljuk, az arra járók nem kis döbbenetére. A zsemlék egyébként is folyamatosan akcióban voltak szombaton, legurultak például mozgólépcsőn, majdnem beleestek a szökőkútba, meg ilyenek. A játékterembe visszatérve szórakoztunk egy minijátékokat futtató géppel, és sor került egy korábbi, Guyver vs. S@ti & InGen csocsómeccs visszavágójára is, ám Guyver Dregával az oldalán többször örülhetett.

Ekkor távozott KTamás, S@ti, Ninja, nem sokkal később viszont megérkezett Genya, valószínűleg a hagyományos bőrkabátjában. Sztupyék javaslatára beültünk egy Westend melletti pincében lévő teázóba, ahol körülbelül nagyon sokféle teából lehetett választani. Shadow és Csirke a Nyári mező fedőnevű löttyöt kóstolták meg, Sztupy, InGen és director pedig rögtön kettő fajtát rendelt, úgymint: turbótea (InGen javaslatára) és csokidarabkás. Amíg a teára vártunk, Sztupy vette magához a szót, és először meghackelte az öngyújtóját, ami így vagy tizenöt centis lángoszlopot okádott, illetve elmesélt egy debil viccet, majd annak csattanóját (...és csoki!!!) ismételgette. Az asztalra ki voltak rakva ilyen öntöttvasból készült gyertyatartók, bennük teamécsessel, nos, ezekből rejtélyes módon az asztalra folyt a forró viasz :). Kihozták a teákat, Shadownak és Csirkének ízlett, pedig erősen kísérleteztek a hozzáadott cukorral; Ingenék pedig a maguk módján javítottak az ízvilágon: cukrozták, kevergették, Sztupy zsemlét evett hozzá, és hogy a csokis tényleg csokis legyen, beledarabolt egy szaloncukrot. Ja, az egyik pohárban egy félig szénné égett szaloncukros papír is maradt :). Számomra itt hangzott el a nap mondása InGentől, aki a második fajta tea után megkérdezte: "Akarunk még rendelni valami undorítót?" Aztán elkezdődött az őrület: előbb egy kanálnyi kristálycukor landolt InGen nadrágján, ő pedig válaszolt egy egész csészényivel. Sztupy randomizálta az asztalon lévő tárgyakat, összecserélgette a kanalakat, alátéteket, meg mindent. Ragan, Csirke és Genya ezután elmentek, Guyver és Drega pedig nálunk is tovább maradtak. A metróban aztán elbúcsúztam Sztupytól, InGentől és Shadowtól, és én is hazaindultam.

Jó volt végre látni a többieket, szerintem mindegyikük iszonyat jó fej volt. Az utóbbi időben nem nevettem annyit összesen, mint ma. Jövök legközelebb is!