Először is hadd kérjek elnézést mindazoktól, akik gyanútlanul bepötyögték a böngészőbe kicsiny roncshalmazom címét, majd a változásokat felmérve és értékelve arra jutottak, hogy a világ bizony veszélyes hely manapság, főleg, ha ilyen idióták szabadon mászkálhatnak benne. Jobbulást nekik! A váltást könnyebben viselők számára nyugodtan beírhatnám ide mindazon dolgokat, amikkel a nagyszabású átszabás során szembesültem, köztük a háromszor nulláról megrajzolt, kipróbált, majd háromszor kukába hajított, terveim szerinti alakját nyilvánvalóan soha el nem nyerő, übergalaktikusan jól kinéző navigációs sávot, de nem teszem, mert senki nem kíváncsi arra, mennyi időt veszek el mástól ezek miatt. Lényeg a lényeg: ez van, ilyenre sikerült most, valamennyire ezzel is meg vagyok elégedve, legyetek megelégedve vele ti magatok is, sokkal jobban néz ki ugyanis, mint a nálam megjelenő verzió a maga sok-sok röfimalacával és valószínűtlenül képtelen színorgiájával. De! kérdés, óhaj, sóhaj, panasz, észrevétel, ötlet, hiba felmerülésekor azonnal tessék nekem szólni - tehát nekem, nem a Jézuskának vagy a Télapónak, akiknek egyébként nem ez a sorrendje kronológiailag, ami esetünkben tökmindegy, ugyanis egyikük sem segít a gondon -, ha hibás linket láttok, induljon a riadólánc, adogassátok a vizesvödröket. Esetleg közben fütyörészhettek is, ha jobban esik. Továbbá közlöm, hogy a Mozilla Forefoxon és az Operán kívül más böngészővel megint nem teszteltem, mert a többi böngészőt nemszeressem, úgyhogy nem tudom, azok alatt hogyan nézek ki, de van rá egy tippen, hogy IE alatt van jobb oldalt egy fehér négyszög, mert az szokása neki, hogy fordulna fel. Nem értem én ezt a filozófiát: ha valamilyen CSS-utasítást nem ismer, akkor nemhogy figyelmen kívül hagyná, inkább kitalál valami érdekeset helyette. Kompatibilitás mindenek felett.

A fentiek ellenére továbbra sem akarom, hogy azért olvassatok engem, mert az oldal olyan jól néz ki, hanem mert hangulatos, vagy inkább egyszerű, letisztult és bitangul szórakoztató. Most, hogy ki lett osztva a napirend mindenki számára, kezdődjék az ülés. Az indexen azt írják, hogy Galla Miklós terrorizálta Terry Gilliamet a Grimm bemutatóján, amennyiben Galla sokkal inkább művelője az abszurd humornak, mint Gilliam, a volt Monty Python-animátor pedig nem értette annyira a tréfát, mint azt tőle Galla elvárta volna. Namost. Egyeseményt mindenki másképpen lát. Ha a néző indexes cikkíró, akkor direkt másként lát dolgokat, mert neki az a dolga, hogy jól hangzó szalagcímekhez jól kitalált, felháborító cikket szerezzen, amit az emberek jól elolvasnak, megbotránkoznak, majd mennek és kattintanak a következő jól hangzó szalagcímre. Ilyen alapon én is tudnék másképpen beszámolni a szolid átalakulásról, imígyen: Értesüléseink szerint nagyszabású változtatásokra készül az Nfol álnéven elhíresült blogger. Belső információink alapján készen áll oldala teljes megújítására, ám valószínűleg ebből csak részleteket tár a nyilvánosság elé. Nevezett személy több ízben írt vitriolos bejegyzéseket másokról minden személyiségi joguk félretiprásával. Szóval ahogy esik, úgy koppan. Én mindebből nem kérnék, kár, hogy más oldalakon alig-alig tesznek említést a jeles rendező-animátor magyarországi látogatásáról. Bezzeg a lób*szó Széchenyi mindenütt érdekes téma...

Ma volt három szabad órám, és számtalan elhalasztott feladatom, amiknek a maradéktalan megoldásához félelmetes sebességgel kellett volna pörögnöm. Erre én nem vagyok képes, különben is, még nem tanultam meg mindent, amit ebben a világban meg lehet tanulni, és addig minduntalan csak korlátokba ütközök. Akárcsak Jonathan Livingstone, a sirály.

2205. Poets of the Fall - The beautiful ones (5:22) [Lift]