Előre szólok, hogy megint PC-téma lesz itt, akinek a könyökén dudorodik kifelé a téma, az lapozzon tovább nyugodtan, kivéve, ha nVidia készletes alaplapja van ATi videokártyával és életében akar játszani a GTA San Andreasszal PC-n öt percnél hosszabb ideig.

Hát én akartam. Hiába, mert a gép meg nem akart. Nem akarásnak reboot a vége, kár hogy automatikus reboot és nem manuális. A játék ugyanis általában az első autóba szállást követő első gázadást újraindulással vagy kékhalállal jutalmazta, akadozó hangeffekt kíséretében. Nagy az öröm. Először persze azt hittem - azaz inkább csak reméltem -, hogy valami időszakos gubanc lehet, piros betűs nap, vagy hasonló - erről hirtelen a Half-Life 2 egyik epizódja jutott eszembe, aminek a címe pont az, hogy A red letter day -, de nem, mert újra és újra lefagyott, kifagyott, elfagyott. Hervasztó. Vérgyász. Néha majdnem öt percet is ment. Aztán eszembe jutott, hogy mintha én ilyen infós szakra járnék éppen, ahol megtanítanak olyanokat, mint az Eseménykezelő használata, ami elvileg a rendszer fontosabb rezdüléseit logolja nagy éberséggel. Ebben meg is találtam a bűnöst. Mielőtt furmányos vádbeszéddel felfedném e visszaeső, gaz gép- és időgyilkos bűnöző kilétét, megemlítem, hogy bizony egyes videofájlok - köztük a Repülő Cirkusz összes része - igencsak furcsa, újrakevert színekben pompáztak, pedig nem kértem Andy Warhol közreműködését a lejátszásukkor.

Tisztelt Bíróság! Ezennel megvádolom nVidia nForce 5.10 alperest azzal, hogy magát (Engem? Nem, magát! Engem? Kuss!) korábbi, 3.13-as önmagánál újszerűbb, intelligensebb és megbízhatóbb szoftvernek tettetve rávette a felperest a telepítésre, amellyel a későbbiekben súlyos zavarokat okozott a felperesnek lelki békéje megvalósításában. Ezen aljas cselekedet bizonyítéka az operációs rendszer bejegyzéseiben kitűnően láthatóak: nForce Úr előbb szimatolni kezdett, feleleges intelligenciáját rossz döntésekre pazarolta, ráadásként a másodrendű vádlottat, bizonyos ATi Catalyst 5.9-et megzsarolva a rendszer működését lehetetlenné tette. Ezért kérem a tisztelt Bíróságot, hogy a lehető legsúlyosabb büntetést szabják ki a vádlottra: végleges eltörlést.

A régi driver telepítése és a kodekek újratelepítése után minden probléma megszűnt. Tanulságos történet hangzott el. Be thankful.