Huszadik Magyar Nagydíj, nyakon öntve a Radio-Televisio Luxemburg Klub bulvárparádéjával... Most komolyan, ki a f*szt érdekel, hogy a Receptklubban hogyan főz Schumacher meg Barrichello, miközben a két műsorvezető arra is figyel, nehogy vizes legyen a pilóták keze? Kit érdekel, hogy a kamera kedvéért a két világbajnoki esélyes versenyző ócska üzengetésbe megy bele? Kit érdekel, hogy a megatotál exkluzív riport - amit sehol máshol nem látnak/hallanak - felvételén belóg a nyolc másik csatorna mikrofonja is? Engem nem. Engem a verseny érdekel. A technikai ínyencségek. A tényleges tudnivalók. Nem a pletykák, nem Gyulai Balázs (kedvencem) realitást nélkülöző találgatásai. Egy évben egyszer van Magyar Nagydíj. Ha már annyira ott vannak a szeren, akkor igazán lehetnének annyira korrektek, hogy a Forma-1-en kívül nyomnának egy összefoglalót a GP2 és Porsche Super Cup-futamról is. De nem, annyi volt, hogy Palik "vonalzóval kört rajzoló" László is indult a Porschéval és tizennyolcadik lett, érje be ennyivel az a néhány százezer kedves néző, aki intelligens mosóporra, narancsízű fogkrémre és külföldön is itthoni tarifával használható telefonelőfizetésre költi azt pénzt, amiből a háromnapos belépőt venné. Meg a háromnapi hideg élelmet. Mert a pályán lehet ugyan mindent kapni, de annyiért...?

Mindez nem baj, mert látod, én is róluk beszélek, és ez nekik jó. A negatív reklám is reklám, South Park, Grand Theft Auto, Vietnám, magyar oktatási rendszer... Got it? És mindezt be is vallják élő adásban, például Gyulai:
"- És most adózzunk mindazoknak, akik miatt létezhetünk."
Aha. Tehát a derék szerkesztők valójában nem a néző szórakoztatásáért dolgoznak, hanem azért, hogy a hirdetők elégedetten nyithassák ki légkondícionált irodáikban a minibárt, hogy abból kis pohárka whisky legurítása után könnybe lábadó szemekkel böngésszék végig a napi statisztikákat. Értem én.

Értek én mindent. És bocs, hogy nem írok semmit magáról a futamról - nem, nem azért kussolok, mert Alonso gyenge szereplése okán szanatóriumban ápolnak, ahonnan nem kerülhet ki semmilyen, idegi feszültséget sugárzó írás -, hanem azért, mert akit érdekelt, az úgyis megnézte, akit nem érdekelt, az az én beszámolómat is skippeli. Talmácsi Gábornak meg gratula a negyedik helyért a Sachsenringen, továbbá gratula az mtvnek, hogy bírtak találni valami értelmes műsort vasárnapra.