Hogy a The Walking Dead-ben vannak bújtatott és kevésbé bújtatott reklámok, az egyetlen néző számára sem újdonság, de a negyedik évad cold open-jében látható ordas Plants vs Zombies promóció láttán azért elállt a szavam. Ugyan Rick a pisztoly gyökereztetésében eddig nem járt sikerrel, a növények azért már egész szépen fejlődnek.

The Walking Dead S04E01 - Rick’s 3 questions

A O’Reilly szakkiadónál nagy hagyománya van annak, hogy a kiadványaik borítóján mindenféle állatokat helyeznek el, az Unix dióhéjban borítója azonban mind közül a legjobban eltalált. Ezen a tetszőleges állat rajza helyén fotorealisztikus grafika szerepel, mely az olvasót ábrázolja a borítón olvasható in a nutshell és quick reference kifejezések, illetve a könyv terjedelme közötti disszonancia felfedezéséból fakadó ledöbbenés pillanatában.

Unix in a nutshell

Aztán még ki is nyitod. És a kínzó kérdések, melyekhez mindez vezet. Mekkora lehetett az a dió? Talán kókuszdió volt? Hogy kerülhetett ide? Elbírná-e egy fecske? És egy afrikai fecske? Egy királynak superusernek tudnia kell ezeket a dolgokat.

* grep accident