Ezt azért ide írom, hogy végre lehessen már valami hasznosat is olvasni a blogon, meg hátha másnak is jól jön majd valamikor, hogy egyszer olvasott valami hasznosat a blogon. De talán fáradjunk beljebb!

Előfordulhat, hogy a Windows nem mutatja a leállítási lehetőségek között a hibernálást, pedig a hibernálás az remek dolog, sőt egyenesen cool. Ahhoz, hogy visszakapjuk ezt az opciót (pontosabban engedélyezzük a hibernációt), a következőt kell tennünk (Vista, 7 és 8 esetén):

  1. Indítsunk egy parancssort rendszergazdai jogkörrel.
  2. Írjuk be a powercfg.exe /hibernate on parancsot
  3. ???
  4. PROFIT Enter.

Ha on helyett off-ot írunk a végére, akkor meg pont letiltjuk. Windows 8 alatt egyébként alapból be van kapcsolva a hibernálás, csak a hozzá tartozó menüpont van elsikkasztva. Ha nekünk mégis kellene, akkor:

  1. Nyissuk meg a Control Panel-ben a Power Options-t és ott válasszuk a Change what the power buttons do lehetőséget (Win, gépeljük be, hogy power buttons és a Settings fül alatt ez az egyetlen találat).
  2. A megjelenő ablakban az opciók nagy része ki van szürkítve, úgyhogy nyomjuk meg felül a Change settings that are currently unavailable feliratot.
  3. Kattintsuk be a Hibernate - Show in Power menu
  4. lehetőséget.

Sok sikert a műtéthez, én mentem ugrálni.

Már kezdem is!

Tényleg!