Múlt éjszaka után keserves volt az ébredés, de muszáj volt bemennem megtudni a hétfői dolgozatom eredményét. A terem előtti padsoron észrevettem Ernőt - akit a Gamer fórum rendszeres és régebbi tagjai Ernesty Creatorként ismerhetnek -, éppen nagy buzgón másolt valamit. Mint megtudtam, ő reggel programozásból jött vizsgázni, akkor éppen az adatszerk kérdéseket csekkolta. Én is odaadtam neki a hétfői feladatsort, majd bementem a tanárhoz. Leültetett, elővette a dolgozatomat, hallgatagon végiglapozta úgy, hogy én is jól lássam, majd megkérdezte, hogy:
- Maga ezt komolyan gondolta? - majd rámutatott egy aláhúzott sorra, amelyben az állt, hogy a tömb elemei soros elérésűek.
- Nem, ez nem így van.
- Akkor hogy van?
- A tömb elemeit a tömb indexeinek segítségével közvetlenül tudjuk elérni, tehát közvetlen elérésű.
- Ja.
Itt hosszú hallgatás következett, tovább nézegette a lapokat.
- Egyébként jó, amit írt, csak kevés. Többet kellene írnia. Mikor jön legközelebb?
Ahh, el lettem húzva.
- 28-án, ha még van hely.
- Van.
Odaadtam az indexemet, hogy írja be a jegyet, de visszaadta.
- Jön 28-án. viszlát.
- Viszlát.
Azóta is azon tűnődöm, hogy miért nem írta be a karót. Több lehetséges megoldás jutott eszembe, odakint Ernő azzal nyitott, hogy biztos nem volt kedve beírni most, majd később beírja. Igaza van. Valamiért mégis másképpen érzek. A dolgozatomra már nem adott egyest, kettest pedig még nem adott rá. Vagyis nem történt semmi, megyek legközelebb és megírom jobban. Kár, hogy ez az én megoldásom, és nem tudom, hogy az övé is ez-e? Nincs rosszabb a kételynél és a bizonytalanságnál...

Az ISzK-ban összefutottam Gyurival és Julival, mindketten oprendszer vizsgáról jöttek éppen. Megint kifogtam egy problémás gépet, valamelyik csökkentértelmű átállította a billentyűzetet angolra, letiltotta az összes .hu-ra végződő domaint, a böngésző parancsikonja egy keylogger programot indított el kapásból... Ott is hagytam, amikor a mellette lévőtől elment az a lány, aki addig ott ült. És még mindig nincs Hardver 2 eredmény.