A Német Nagydíj futamösszefoglalója helyett rendhagyó módon exkluzív tartalommal, egy Felipe Massával készített interjúval kedveskedünk olvasóinknak. A brazil pilótát közvetlenül a sajtótájékoztatót követően nyílt alkalmunk friss élményeiről faggatni.

Felipe, hogyan telt számodra a 67 kör itt Hockenheimben?
— Egész hétvégén jól éreztem magam a kocsiban. Nagyon sokat dolgoztunk a pénteki szabadedzéseken a beállításokon, az időmérőn megszereztem a harmadik helyet, ami örvendetes, a versenyen pedig második lettem. Jó érzés újra versenyképesnek lenni.
Milyen volt az autód?
— Egy vörös színű Ferrari (nevet). Elégedett voltam a teljesítménnyel. Nagyon sokat dolgoztak a szerelők, sokat dolgoztak a mérnökön a gyárban is. Kezdenek beérni a fejlesztéseink. A kettős győzelemmel kihoztuk a kocsiból, amit lehetett, csapatszinten a maximumot nyújtottuk.
A rajtnál az élre álltál és sokáig magad mögött tartottad a csapattársadat. Mi történt azután?
— Nem történt semmi. Fernando meg tudott előzni engem, utána próbáltam vele menni, de gyorsabb volt nálam. Megszereztük a győzelmet, ismét versenyben vagyunk a Red Bullal. Csapatszinten a maximumot nyújtottuk.
De rád szóltak rádión.
— Erről nincs mit mondanom. Nagyon jól ment a kocsim, jól éreztem magam a versenyen, sokat dolgoztunk a fejlesztéseken. Nagy eredmény ez nekünk, csapatszinten a maximumot nyújtottuk.
Úgy látom, nem szívesen beszélsz erről. Más téma: mi a véleményed a brazil válogatott dél-afrikai szerepléséről?
— Csapatszinten a maximumot nyújtottuk.
Mit vársz a jövő hétvégi hungaroringi futamtól?
— Már alig várom. Sokat kell dolgoznunk a fejlesztéseken, de jól fogom érezni magam a kocsiban, csapatszinten a maximumot fogjuk nyújtani. Az első körben pedig kib*szom a rádiót a cockpitből. Ezt ugye nem írod meg? (Nevet.)
Dehogy, dehogy! Köszönjük az interjút!