Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Napi Gazdaság kkv-fejlesztési konferenciáján. [...]
A görög példa arra ad lehetőséget, hogy Magyarországot sem hagyják majd elsüllyedni, vagyis ezeknek a lépéseknek az árát le fogja nyelni Európa - vélte a politikus hozzátéve, hogy máskor nyilván nem nyelnék le, de ez most más időszak, most együtt kell működni.
Kósa államcsőd-közeli helyzetet vizionál és kríziskezelésről beszél

Na, kiment a fejekből a győzelmi mámor vagy mi történt? OMG*?

Ütőkártya előhúzva, lompos belengetve, hát ha mi ezt tudtuk volna-arckifejezés testületileg begyakorolva. Ennyit arról, hogy a kétharmad erejével majd szelet fogunk a vitorlába és kirángatjuk a hánykolódásból ezt a rozsdás teknőt. Ennyit arról, hogy a Fidesz nyolc éve úgy készült a kormányzásra, mintha bármely pillanatban képesek lettek volna beugrani és meglépni a frankót. Ennyit mindazokról, akiknek hat héttel ezelőtt kézzel-lábbal köszönték, hogy lehetőséget kaptak. Ennyit a hurráhangulatról. Ennyit a tizenötmillió magyar állampolgárról. Ennyit a megújuló kormányzati honlapokról. OMG van, mi, csessze meg. Gondolom a szokatlanul csapadékos májusra, az árvízre és a belvízre is rá lehetne fogni pár dolgot, csak az most olyan rosszul venné ki magát. Nehéz a politikus élete.

A felelőtlen ígérgetés csak egy fokkal jobb a felelőtlen kormányzásnál, ráadásul egyikből következik a másik. Én szóltam.