Mivel kértétek (nem), folytatódik a helyszínelés.

Aktuális göcsörtök a hiúz füle csúcsán:
— Sok fórumtémát találtam, ami azzal foglalkozik, hogy lassú 10.04-en a Firefox, amivel érkezik. Nálam annyira lassú, hogy egyáltalán elindulni sem hajlandó, csak megjelenik, majd eltűnik a panelről a Starting Firefox gomb, az univerzum meg tágul bele a sötétségbe egykedvűen.
— Minden GUI-ról elérhető energia-gazdálkodási lehetőséget végignéztem és beállítottam, ettől sokkal hűvösebbé vált a rendszer, mégis csak 65 percig megy a laptop akkumulátorról dokumentumolvasós, nulla fényerős, zsírszegény módban, SpeedStep-et támogató processzorral. (Ugyanezt Windows 7 alatt 123 percig bírja a Toshi.)
— A Gnome szerint nem a megfelelő sorrendben zároltam az elemeket a felső panelre, ezért időnként önhatalmúlag átrendezi őket (igen, a zároltakat), mert Steve Mark tudja, mi jó nekem. Lőnöm kellett volna egy screenshotot arról, amikor a három akkuszint-jelzőből kijött a bar, mint a félkarú rablón.

Nem vettem be a szemétkedős pirulámat, ezért nincsen minden tétel mögé odaírva, hogy "LTS, mi?", meg nyilván semeddig sem tartana leszedni és feltenni a Firefoxot, bár a Chromium mellett nem volt rá szükségem idáig, csak frusztrálnak ezek az apróságok egy amúgy végre jól működő oprendszeren.