Úgy sejtem, sikerült rájönnöm az itt már megénekelt Ubuntu Intrepid telepítési probléma megkerülésének egyik módjára. (A másik az, hogy amikor jelentkezik fejünkben bármilyen Linux telepítésének ötlete, gyorsan leülünk egy sarokba és megvárjuk, míg elmúlik.) Mindössze három hónap telt el azóta, szerintem még időben vagyok vele. Kicsit félve merem csak közzétenni, annyira banális.

A lényeg: amikor betölt a Live CD-ről a rendszer, nem kell (nem szabad) megnyitni a fájlkezelőt, a telepítést elindítva látszani fog a merevlemez és a rajta lévő partíciók is.

A magyarázat mindössze annyi, hogy valamiért rosszul mountolja fel a partíciókat a Live CD és pont a telepítőben áll belénk a frász. Egyébként, ha mégis megnyitottad a fájlkezelőt és nem akarod újraindítani a gépet a telepítés kedvéért, akkor a menüből elérhető a Partíciókezelő segédprogram (gparted), ami helyesen látja a dolgokat és a partíciók neve előtti kis lakat ikonra kattintva leválaszthatod őket a rendszerről, ezután a telepítés gond nélkül végrehajtható. Szakértőktől részletes szakvéleményt elfogadunk!

Következő számunkban vezeték nélküli ruhaszárító kötél elkészítéséhez nyújtunk segítséget.