Könnyen szopóágra kerülhet az egyszeri véglény, amennyiben ismerősétől, üzletfelétől a Microsoft Office 2007 új, XML-alapú formátumában mentett prezentációt (.pptx) kap és nincsen a számítógépén Office 2007, vagy ezzel kompatibilissé varázsolt Office 2003, vagy 3-as főverziójú OpenOffice.Org. Szerencsére a Microsofttól letölthető az ilyen dokumentumok megtekintésére alkalmas program.

De mi van akkor, ha a PowerPoint Viewer 2007 telepítése után sem tudjuk megnyitni a prezentációt, mert a program el sem indul? (De annyira nem, hogy időnként még a "nagy" Office 2003 PowerPointját is hazavágja...) Először is ügyesen megtaláljuk ezt a tudásbázis-cikket, majd megpróbáljuk értelmezni. Aszongya, akkor van ilyen gubanc, ha angol nyelvű Windows-ra telepített nem angol nyelvű Office-unk vagy nem angol nyelvű PowerPoint Viewerünk van. Esetemben a hiba olyan magyar nyelvű Windows XP-s gépen IS jelentkezett, amely Office-t semmilyen formában nem látott még eddig, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a hiba a kvantum miatt van.

Teendőink tehát a következők:
1. Lokalizáljuk a gépünkön a ppvwintl.dll fájlt. Mivel rendes vagyok, elárulom, hogy ez feltelepített PowerPoint Viewer esetén a C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\1038 könyvtárban található meg. Másoljuk ki.
2. Az Office12 könyvtárba visszatérve hozzuk létre a 1033 nevezetű mappát és ebbe illesszük be a ppvwintl.dll-t.
3. PROFIT!

Örülök, hogy segíthettem! Holnap a tulipánültetéssel kapcsolatban közlök számtalan hasznos információt.

(Megfordulnak a perjelek. Eszem megáll.)