Olyan három héttel ezelőtt, egy forró augusztus eleji vasárnap délután történt. Pár perccel azután, hogy Felipe Massát egyébként teljesen megérdemelt futamgyőzelmétől három körrel a leintés előtt a mogyoródi dombok között megfosztotta a saját Ferrari-motorja, érkezett az üzenet Domenicalli csapatfőnökhöz, amelyben ennyi szerepelt: "Holnap fejmosás a komplett bandának. Luca". És másnap a gyárban összegyűlt mindenki, akinek ágaskodó lovas minta van a munkaruházatán, aztán bejött a terembe Luca di Montezemolo Ferrari-atyaúristen és tömören elmondta a véleményét az előző napon történtekről, majd rövid beszédét a "többet ilyet nem, ’sszameg!" csattanóval zárta.

Parancsát a Ferrari csapat megfogadta, ezért Valenciában Raikkönen motorja már a 46. körben adta meg magát. Jó látni, amikor hallgatnak a szóra.

Egyébiránt a valenciai kikötőben kialakított, úgymond városi versenypálya (Curcuito urbano de Valencia) szerintem nem túl érdekes helyszín, én más jellegű futamot vártam az Európa Nagydíjtól. A pilóták megmenthették volna a hangulatot, de erre sem került sor, mert Massa ismét elképesztően meglógott, Hamilton ismét csak a porát nyelte, Raikkönen ismét úgy ment, mint akit elfelejtettek előző este rádugni a töltőre. Mondom, mclarenes időszak flashbackje van folyamatosan, és tudjuk, milyen volt a mclarenes éra az ő számára. Szóval ha idén is világbajnok szeretne lenni, akkor nagyon hamar össze kellene kapnia magát, ebbe beleértem a zöld fény és a gázpedál lenyomása közötti pavlovi reflex kialakítását is.

Aki pedig azt mondja, hogy a Forma-1 egy zajos, hangos, magamutogató sport, annak ajánlom Robert Kubica harmadik helyezését. Amit lopakodó üzemmódban hozott össze.