Ebben a remek kis melegben sikerült annyit gyalogolnom a betonrengetegben, amennyit nagyon rég nem (Nagytemplomtól a Malomparkig, onnan fel az egyetemig, onnan vissza a Nagytemplomon túl). Voltam abban az üzletben, ahol sok minden vagyok, de hülye azért nem. Meglestem élőben az Asus EeePC-t, amiből volt kitéve 9 colos modell is fekete színben a hetes fehér mellett, ráadásul be is voltak kapcsolva. Meglepően fürgén működött rajtuk a Windows XP, viszont beigazolódott ama korábbi félelmem, hogy még a nagyobbik panel is túlságosan apró ahhoz, hogy huzamosabban lehessen rajta dolgozni, legalábbis az én szememnek. Amúgy az egész napos működéstől elég komolyan felmelegszik a gépház, konkrétan a tapipad sütötte az ujjamat, de ez bőven nem rendeltetésszerű használat.

Alig jövök ki innen, egy srác jön szembe a járdán, látszik rajta messziről, hogy az útvonal-kidolgozásban éppen az újratervezés pontnál tart, erre megkérdez engem, hogy van-e itt a közelben valamilyen bolt vagy büfé. Körülnézek, a hátam mögött mintegy százötven méterre némán simul bele a városképbe a Malompark homlokzatára szerelt marha nagy Interspar felirat, mondom arra, még pizzázó is van, meg focimeccs kivetítőn (video alarm detected, ugye, a második félidőben háromszor, ha jól számoltam). Egy árnyékosabb helyen kicsurgatom zsebeimből a vizet, ezt követően közepes iramban haladok a Nagytemplom irányába, gondosan elkerülve a fás-bokros részeket, mert a világos ing és a nagy felület vonzza a köcsög kis bogarakat; úgy nézek ki tőlük, mint aki magára borította egy tálcányi mákos bejglit, oszt’ hol van még Karácsony...

A trolira hálistennek csak fél órát kell várni tűző napon, biztos nagyon jó élmény órákon kereszül terelgetni ezt a hatalmas monstrumot a belváros szűk utcáin a feltűnően nagyszámú tahó sofőr ténykedése közepette — én szerintem kérnék a gép elejére egy jelzésértékű bozótrácsot meg egy teherhajós ködkürtöt —, hiába lehet kisujjal tekerni a kormányt álló helyzetben.

Most pedig nem teljesen magamtól fogok rájönni, hogyan lehet SATA merevlemezre XP-t telepíteni. Óje!