Múlt csütörtökön, Vezetésszervezés vizsgára indulás előtt találtam a lakás ajtaján egy cédulát, amin az szerepelt, hogy tárgynapon a kazánellenőrző szakember érkezett volna hozzánk kazánt ellenőrizni (természetesen előzőleg erről nem kaptunk tájékoztatást), de a lakásba nem jutott be, ezért most csütörtökön ismét jön majd. Ez a "nem jutott be" kifejezés a probléma, ugyanis én egész délelőtt itthon voltam tökéletes hallásommal együtt és bárki másnak az életére megesküszöm, hogy márpedig ide hozzánk senki meg sem próbált bejutni.

(Elviekben elképzelhető olyan, hogy szerencsétlen kazánellenőrző szakember már a lépcsőházba sem jutott be, ám ekkor szembesülünk ama paradoxonnal, hogy a cédulát valahogyan elhelyezte az ajtón, ami ugye a lépcsőházban jelentős mértékben benne van.)

Ma csütörtök van, ennek megfelelően kitörő szeretettel és újfent tökéletes hallásommal várom a kazánellenőrző szakembert, hogy ellenőrizze a kazánt szakemberileg. 11 óra 15 perckor matatás hallatszott odakintről, mondom óje, megjött az ember, de csak nem történt semmi. Kinyitom az ajtót és bazmeg rá van téve a cédula, hogy itt járt az ember és megint nem jutott be a lakásba...

Most tehát az fog történni, hogy felhívjuk telefonákon az ügyeletet, megmondjuk udvariasan, hogy durvaanyátokkalinteraktáljatok, továbbá vetek egy pillantást a fiókban lévő késkészletre, hátha a majdan kiérkező ember azt találja mondani, hogy ő pedig csengetett.