Ma jutottam el odáig, hogy a múlt szombaton megérkezett 576 Konzolt végigolvassam. Mielőtt bármi mást írnék, leszögezem, hogy rohadtul fáj nekem az, hogy eddig minden kedvelt magazinom tönkrement vagy lehúzta a rolót, lásd Pc-X 1999-ben átalakult GameStarrá, nulla darab átvett munkatárssal; PC Zed ugyanekkor megszűnt; a Gamer helyzete ugyebár tavaly nyár végén vált tarthatatlanná, aztán a testvérlap, az MPCM pár hete; most pedig a Konzolban is forradalmi a hangulat.

Amikor két számmal ezelőtt megjelent Csipi cikke a Goldeneye: Rogue Agentről, már akkor sejtettem, hogy ha emberek(?) amiatt egymás torkát vagdossák, mert a másiknak más a logó a gépén, akkor ettől a cikktől végképp előjön belőlük az állat. Jól tippeltem, sajnos... Még a következő lapszámban nem is voltak annyira durva dolgok olvasói részről, de belerakták a cikküket a "Fika-generációról", és ahogy az kis hazánkban szokás, a legtöbb gen-f gizdulens magára is vette azonnal a szépen kivasalt és eléjük lógatott inget, és a mai napig nem értik, hogy miért röhög rajtuk a játékosok nagy része jóízűen. Nem fogok ide semmit beidézni egyik oldaltól sem, de nagyon elszomorított, hogy egyesek milyen hévvel tudnak utálkozni olyan dolgok miatt, amik miatt egyáltalán nem kellene. Na, mégis idéznék valamit, nem szó szerint, asszem Martin írta le a nagy igazságot: "Az olvasók között mindig vannak olyanok, akik nem értik a viccet, és az irónikus írásokat személyes sértésként élik meg." Ugyanakkor nem értem, hogy ha valaki egy egyeduralkodó lap élén áll főszerkesztőként, akkor miért adja a lovat az ilyenek alá még azzal is, hogy Csipivel íratta a Csevegőt. Lényeg az, hogy mindkét oldalnak vannak megdönthetetlen érvei, és ezek meg is fognak maradni, mivel totálisan elbeszélnek egymás mellett. Érdemes megnézni az Index fórumán az 576 Konzol topikot, az utolsó 500 hozzászólásban kap mindenki hideget-meleget, előkerülnek régi sérelmek, megy az anyázás, Martin is olyanokat nyilatkozik, amilyeneket tőle abszolút nem vártam volna. Az értelmes kritikával élőknek többnyire az a problémája, hogy a főszerkesztő és Csipi komája nyíltan alacsonyabb rendűnek tekinti azokat, akik nem a játékokkal foglakoznak egész álló nap és ennek ellenére próbálnak fogást találni a cikkeken. Oké, én sem hittem el, hogy egy 7000-es eladott példányszámú lapban le lehet olyat írni, hogy Magyarországon mindenki röhögve meg tudna élni, csak egyeseknek bőven elég az ápolónői állás... Vazze, ez durva volt. Martin meg folyton azzal jön, hogy ha a 7000-ből 6500 olvasónak semmi baja nincs a lap stílusával, mert ők megértik a rejtett poénokat és az iróniát sem értik félre, és emellett nem akarnak kötekedni sem; szóval akkor a maradék 500-nak nem érdekli a véleménye, tőle azt csinál az újsággal, amit akar, miután megvette; ha meg annyira nem tetszik, akkor nem kell olvasni és kész. Mondom, nincs konkurencia. Volt, de rövid úton elhalt. A vita viszont nem fog. Indíthatnánk akár szájkarate-bajnokságot is, lennének esélyeseink :-).

Este családi ebéd volt egy névnap ürügyén, apukám is hazaért külföldről délután szerencsésen. Még meg akartam említeni, hogy éjjel elég súlyosat beszélgettünk S@tival MSN-en, szerintem egy fél diplomát simán kapna a gondolatmenetéért :-).