Jaj, de jó, rögtön kezdem is a trollkodást, mert bár a hét sztorija valószínűleg a reptéren laptop helyett akárminek gondolt Macbook Air tulajdonosának szomorú és járatlekésésbe torkolló esete, nálam egy másik téma viszi a pálmát, amiben szintén szerepel a borítékba csusszantható csudamasina. Pontosabban őneki a hiánya.

A Newsweeken megjelent cikkben a szerző eszmefuttat ás (!) arról, hogyan sikerült nyomát veszíteni a saját Macbook Airjének a saját lakásában, ami pedig igazán megdöbbentő, az a szerző egyik lehetséges magyarázata a gép eltűnésére: "As humiliating as it sounds, let me repeat: the MacBook Air is so thin that it got tossed out with the newspapers." Érted, összefogta a heti Blikkel meg Napi Ásszal és kidobta. A laptopot. Szeretném azt hinni, hogy ez a cikk kamu, mert ha a cikk kamu, az azt is jelentené egyben, hogy ennyire hülye ember nincsen. Ugyanakkor, ha a cikk valós tényeket közöl, akkor Cupertinóban Apple Inc.-éknek komolyan el kell gondolkodniuk azon, hogyan tudnák az ilyen eseteket elkerülni a gép következő verziójánál.

pix/boritek.jpg

Mivel észt a jövőben sem fognak tudni a gépek mellé csomagolni, a laptophoz mellékelt pittyegős kulcstartót pedig ugyanúgy el lehet veszíteni, mint magát a laptopot, az én javaslatom egy dollár értékben: adjanak a géphez egy nagy barna borítékot.