Lakótárs tantárgyfelvétele

Lakótárs a félév első napján fél kilenc és kilenc között nyomtatásban kézhez kapja a komplett félévi órarendjét. Ezt követően belép az ETR-be, fél óra alatt megtalálja, merre kell aktiválnia a félévet, aztán lekéri az n-edik félévi kurzusok listáját, megnyomja a "Mindet kijelöli" és az "Felvesz" gombokat, sikeres művelet, buksisimi.

Lakótárs beiratkozási procedúrája

Lakótárs a félév első hetében felkeresi a Tanulmányi Osztályukat, ahol kap egy nyomtatványt, öt perc alatt kitölti és a leckekönyvével együtt leadja, sikeres művelet, buksisimi.

Nfol tantárgyfelvétele

Egész héten lesi az ETR-t, hogy mikor mit mozgatnak át máshová, mikor bővítenek létszámot, mikor jelenik meg új gyakorlati csoport, bemegy mindenhová, ahová járni szeretne, mert nem tudni, hogy melyik oktató papíroz és melyik ETR-ez. Második hét közepére kialakul egy körülbelüli órarendje, amelyben vagy van óraütközés, vagy nincs, általában ekkor valaki még bejelenti, hogy "lehet más időpontra kerül át az előadás", ilyenkor buksisimi a fallal és heves tiltakozás.

Nfol beiratkozási procedúrája

Félév kezdetén jön a rendszerüzenet, hogy megnyílt a HSZK, merthogy tehermentesítés, egyszerűbb ügyintézés, gazdasági növekedés és általános jólét. Legalább nem kell a TO-n két órát sorban állni matricáért meg indexleadásért. Lelkesedik. Tárgynap reggelén kilenckor, nyitásra megérkezik a HSZK-hoz. Az ajtó még zárva, szabadtéren várakozik ötvenedmagával. Nyílik az ajtó, páran benyomulnának, mert nekik tegnapról van sorszámuk (WTF?), közlik velük, hogy reset mester miatt ez sajnos szopó. Áll fél órát az ajtón kívül, hogy bejusson az ügyféltérbe. Az ügyféltér egyik sarkában van a sorszámosztó automata, az ügyféltér másik sarkától az ajtóig ér a sor, a hat ablakból kettőnél dolgoznak és nem igazán különül el a sorszámért álldogálók és a már ügyet intézők oszlopa. Áll fél órát, mire eljut a géphez, azalatt hallgatja a többiek szitkozódását, mert a gép a matricát kérőknek háromnegyed tízkor délután kettőre ad időpontot. Sokan el is mennek, Nfol meghekkeli a rendszert és nem matricázást kér, hanem beiratkozást. Kijön a sorszám, 10:05-re szól a 6. ablakhoz. Apró probléma, hogy a 6. ablaknál senki nincsen. Várakozik, míg a többi ablaknál túllépnek a sorszámán. Ekkor betámad, matricát ragaszttat és jogviszony-igazolást kér (kettőt), majd kifelé menet átverekszi magát a tömegen. Matrica és papír már van, de még nála a leckekönyv, irány a TO. A lépcsőn felérve elnéz balra, vazzeg, kilométeres sor. Áll fél órát, leadja az indexet, közben azon filozofál, amit a HSZK ajtaján olvasott, hogyaszongya "három egyszerű lépés a gördülékeny félévkezdetért", nagyon szép, csak kár, hogy a három lépés között eltelik a fél délelőtt, meg három helyre kell elmászkálni. És még buksisimi sincsen.