(Látod S@ti, emlékeztem a névre...)

Mai első témánk: ETR, uralkodol. Sikerült ugyanis a Programozás 2 vizsgám (hármas, fanfárok), de két nap kellett ahhoz, hogy ennek közlésére az ETR-t rábírjam (addig meg ugye tanultam, mert hátha pótvizsga). Biztos van mögötte (nem klasszikus) logika.

A hét folyamán szerettem volna publikálni egy kisebb összefoglalót az Ubunturól, hiszen lassan három hónapja használom a 7.10-es kiadást, ennyi idő alatt azért sok minden kiderült. Nem titok, nagyon tetszett mindvégig, mostanra egész jól belaktam, beszereztem majdnem minden alkalmazást, ami kellett. Erre tegnap és ma egymást érték a hülyeségek, mindennek volt valami kínja (pl. ezt a bejegyzést elkezdtem írni gedit-ben és egy idő után azt vettem észre, hogy a gedit ablakán kívül minden eltűnt az asztalról, a többi ablak, a panelek, az ikonok, minden; a Firefox teljesen dinka módjára nemcsak a memóriát eszi meg, hanem időnként a processzort is, úgy kell kilőni szerencsétlent). Az írást azért leközlöm a héten, de beleírom ezeket, ha nem javulnak meg.

Ja, akinek magától eszébe jutott, hogy a Day of the Tentacle-ben a roncs szekeret egy vödör szappanos vízzel lelocsolva gerjesszen vihart, annak szívből gratulálok.