Május elsejétől jelentős mértékben megemelkedik az egyes közlekedési szabálysértések után kiszabandó pénzbírság mértéke. A törekvés célját értem, értékelem, mert ugyan nem vezetek minden nap autót, de attól még látom, hogy ami sokszor az utakon folyik, az egyszerűen kriminális. Ugyanakkor egyetértek az alábbiakkal:

"Vagyis a fix traffipax, az intenzív rendőri jelenlét, a piros lámpákkal összekötött fényképezőgép, a megkerülhetetlen elektronikus szabálysértési eljárás alkalmas a szabálysértések számának, az ezekkel járó balesetveszély csökkentésére. A magas bírsággal fenyegető, de véletlenszerű, esetleges rendőri basztatás meg nemigen.

Ez az új szabályozás megfelelő ellenőrzési háttér nélkül inkább valami másra alkalmas. Alkalmas például a rendőri korrupció kiszélesítésére."

Totalcar - Jó ötlet-e a radikális bírságemelés?

Én sem vagyok szent, a megengedett sebességet is át szoktam lépni, igaz, többnyire a még nem büntetendő mértékben, de záróvonalon meg zebrás területen sosem előzök, piroson nem hajtok át, mindig tartok kellő távolságot másoktól. És soha nem jutna eszembe tíz másodperc időnyereségért veszélyeztetni saját magamat és másokat, pedig attól állítólag faszagyerek leszek. Vagy halott. Persze, ötven százalék.

Aki meg autópályán 260-nál gyorsabban tud haladni, annak szerintem egyenesen ajándék egy háromszázezres csekk.