Tartalmas héten vagyunk túl, kérem szépen, pedig még túl sem vagyunk rajta. Például ez az oka annak, hogy S@tinál még mindig nem lilult be a blog, pedig már vasárnap elküldte a samplét.

A hétfő úgy indult, ahogy a vasárnap befejeződött, azaz a múlt hét közepén elkészített és NetBeans-ben illetve Eclipse-ben a vasbeton alapig kitesztelt beadandó program a szerverre felmásolva első pöccre olyat bukott a teszteseteken, hogy öröm volt nézni. Persze nem volt öröm nézni, ez csak ilyen hülye szófordulat, tudjátok. Tehát hétfőn a többiek által meg lettem okosítva a hiba vélhető okát illetően, ennek örömére az érdeklődési faktor szerinti kategorizálás során a Dominó-nappal közös kupacba kerülő Operációkutatás 1 előadás végeztével — este hatkor — fénysebességgel húztam haza, hogy az éjféli határidő előtt még legyen idő normálisan, higgadtan, lassú ütemben a falhoz ütögetni a fejemet, mert a többieknek igaza volt és egyetlen kódsor kihúzásával tényleg megoldódott a dugulás. Mivel ekkor még csupán este fél nyolc volt, úgy gondoltam, épp eleget rajzolgattam papírra egy másik feladatot ahhoz, hogy megpróbáljam éjfélig összebarkácsolni. Fél tizenegykor aztán végzetesen elakadtam, mindenesetre beadtam azt a programot is. Negyedórával később a szerver beadta a kulcsot: aki be volt jelentkezve, semmit nem tudott csinálni, aki nem volt bejelentkezve, nem tudott belépni sem. Szórakoztató volt a tárgy fórumán figyelni a reakciókat, de ez attól még csúnya dolog.

Keddről annyi rémlik, hogy letöltöttem valamikor az NFS ProStreet demóját (~800 mega az exe, ami kibont egy tömörített mappát, amiből elindul az installer; hát hol élünk?), szerintem fogok róla írni, mert valami elképesztő az egész; az viszont egészen biztos, hogy voltunk úgynevezett LAN-party-n, amelyen én, mint a FIFA08 nagy ismerője voltam érdekelt. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy utoljára az Euro 2004-gyel foglalkoztam a focis játékok közül, utoljára jót meg a FIFA97-tel játszottam, a 08-as résznek csak a demóját próbáltam, azt is vasárnap este. Ezek után érthető, hogy nem ütött szíven a hír, miszerint a gépterem gépeire nem ment fel a 08, ezért a 07-tel fogunk játszódni. A gépterem gépeiről egyébként annyit, hogy volt bent 64 darab egyforma IBM/Lenovo konfig, belépéskor meg alá kellett írni egy papírt, amelyről fél órával később derült ki, hogy az lényegében a teremhasználati szabályzat volt és a rendszergazda külön felhívta mindenki figyelmét, hogy nem kéne a magunkkal hozott veszélyes eszközöket (gamepad, egér, billentyűzet, fejhallgató) bedugdosni a gépekbe, mert letörnek a csatlakozók és akkor ránk lesz verve az összes kár.

Szóval, a fifás előéletem tükrében talán nem lesz meglepő, hogy a csoportból nem jutottam tovább — ennek ellenére szívesen letörném a kezét annak, aki kitalálta, hogy a sprintelést és a kapus elkeseredett kirohanását ugyanarra a gombra tegye defaultban (védővel rohannál a támadó mellett, erre a kapusod a tizenhatoson kívül elszalad melletted a másik kapu felé) —, viszont legalább láthattam olyan embereket, akik tényleg tudnak játszani ezzel a játékkal. A legjobb mégis az volt, amikor a tétmeccsek véget értek és tolhattuk a játékot a magunk örömére, WarPriest el is vert jó sokszor. Valamikor hajnali öt után indultunk hazafelé és még sötét volt odakint, amikor beléptem a lakásba. Mire lefürödtem és be akartam esni az ágyamba, kivilágosodott, éreztem, hogy kár lefeküdni, mert de szar lesz délben felkelni, aztán mégis elaludtam. És délben tényleg szar volt felkelni, utána egész nap csak keringtem, mint gólyaf... Egyedül csak monitort nem akartam látni.

Csütörtökön nekiláttam a hétfőn be nem fejezett feladatnak. Mivel hétfőn a modularitást egy egészen új szintre emelő, átlátható lépéseket realizáló, beszédes objektumneveket használó száztíz soros kódot sikerült írni, csütörtökön jobbnak láttam, ha a jól működő részeket kimásolom új projektbe, értelmesen elnevezem a dolgokat aztán implementálom a hiányzó részeket. Ez olyannyira jól sikerült, hogy ha valaki ránéz a kódra, el kell neki magyarázni, hogy ez Java, mert egyáltalán nem annak tűnik. Viszont működik.

Most meg péntek van, a holnapi fórummeetig szétlövetem magamat a XIII (kszííí :-) multipléjerben a nagyonokos botok által, meg persze belilásítom S@tinál a képet. file.close();