Éppen tegnap este írtam meg Mefinél életem eddigi legkellemetlenebb, autópályához kapcsolódó élményét, erre ma akadt egy idióta, akinek sikerült új szintre emelnie a balfaszságot.

Egy ideje abban a kegyben részesülünk, hogy kicsiny falunkból Debrecenbe tartván nem kell magunkat átverekednünk Nyíregyházán, hanem egy szép új elkerülő úton és egy ingyenesen használható nyolc kilométeres autópályaszakaszon elcsoroghatunk a város nyugati széléig. Szóval a mai visszaút során elérjük az autópálya kezdetét, felhajtunk, felgyorsítunk, aztán kisvártatva inicializálom a jobb lábamat a fékpedálra a többi autóstárssal egyetemben, előttünk ugyanis feltűnt egy piros színű, újabb fajta Swift, amint a két sávot elválasztó felezővonalon kacsázva TOLAT HÁTRAFELÉ. Autópályán. (Nyilván azt hitték, hogy ez már a fizetős pályaszakasz, nekik meg nincsen matricájuk és nem akarták, hogy az Autópályakezelő ingerelje őket holmi pótdíjfizetéssel, mert az szívás. És még örüljünk, hogy nem fordultak vissza!)

Én el fogok kezdeni valami küzdősportot. Olyat, amivel lehet bántani másokat. Talán az iskolában is hasznát vehetem majd...