Az megvan, hogy a nyugtató tea elkészítése komolyan fel tud idegesíteni? Meg akartam írni, hogy mi történt ma az elmegyógy és intézetben, de úgysem hinnétek el.

— Pista bátyám! Azt beszélik a faluban, hogy újabban nagyon csúnyán beszél. Igaz ez?
— A f*szt!

Inkább mégis megírom. A Bevezetés a számítógépi grafikába tárgy számomra teljesen sci-fi műfajú. Science, mert tudomány az van benne bőven, és fiction, mert jelenleg csak képzelem. Kérem szépen, ma a — ha jól számolom — hatodik grafika gyakorlati csoportba nem sikerült bejutnom. Előzőleg ugye kétszer a névsorsolós módszer miatt hullottam ki, aztán a következő gyakorlatra nem jelentkeztünk ETR-ben, viszont megjelentünk, csak a névsort tartalmazó papírlapra olyan negyvenvalahányadikként került fel a nevünk és húsznál deadline volt, aztán két másikra az ETR-jelentkezés híján már eleve nem is mentünk. Most meg itt van egy újabb alkalom, megfelelő időpontban, még ETR-en is bent vagyunk a tutiban, hát ezt már nem lehet elrontani. Sehogy. És akkor mit gondoltok, hogyan dőlt el, hogy kik járhatnak arra a gyakorlatra? Na? Na? Na?

SORSOLÁSSAL, B*ZMEG!

Amúgy jól érzem magamat, minden rendben. Tanulgatom a holnapi, hetedik nekifutáson a legrosszabb eset fennforgása esetén előadandó drámai hangvételű mondatomat, miszerint: "Akkor erre most csúnyán ráb*sztatok, mert én innen ki nem megyek." A grafikáról még mindig semmit nem tudok, de már most utálom.