Tegnap volt látható A szökés második évadának első része, amit nem tudok szó nélkül átlépni, mert... Egy új széria első részével mindig bajban vannak a készítők, mert egyrészt vázolniuk kell, hogy mi minden történt az előző évadban, kik a fontosabb szereplők, másrészt meg kell győzniük a nézőt, hogy az új szezont is érdemes lesz követnie, harmadrészt meg az amúgy is függő nézőket is ki kell szolgálniuk. Na ez az, ami szerintem nem jött össze ezzel az epizóddal.

Ott tartunk, hogy a nyolc szökevény közül öten együtt maradtak, Haywire valami fészerből lopott bringával kikerekezett a képből, T-Bag a levágott kezével sikeresen megtalált egy állatorvost, a sráccal meg nem tudom, mi lett. Linc-ék menekülnek Bellick kapitány elől, meg feltűnik a színen az Invasionból Tom sheriff, aki itt öltönyös, fekete autós, magasrangú efbíáj édzsent, továbbá a látottak alapján kurvára fifikás fickó. Bellickék valahonnan előkerítik Scofield bankkártya-kivonatát és kiszúrják, hogy Oswegóban raktárat bérel, ezalatt az Ötök egy oswegói raktárban lapátot ragadnak. Rutinos Prison Break-nézők már nyilván a kivonat megpillantása óta sejtik, hogy abban a raktárban semmi nem lesz. Az Ötök iratokat bányásznak elő egy sírból — érdekes, hogy Michael meg Linc véletlenül pont vasalt öltönyöket húz elő a zsákból —, aztán éppen megpattannának, amikor megérkezik a feketeautós a temetőbe és észreveszi őket.

A kórházban fekvő doktornő gyötrődését most hagyjuk, ennél érdekesebb, hogy Veronica megtalálta az állítólag meggyilkolt jóembert Montanában, akinek kutya baja, ellenben a házból nem lehet kimenni, szóval Veronica is ott maradna, ha nem telefonálna a rendőrségnek, akik eléggé úgy éznek ki, mint a szövetségi ügynökök. Lényeg a lényeg, Veronicát lelövik, pedig még biztos akart volna mondani valami fontosat Lincolnnak a telefonba.

Az egész epizódra jellemző volt, hogy mindenből akart mutatni valamit, a vége pedig az lett, hogy semmiből nem mutatott eleget. Azért várom a következő részt.