Akit érdekelt a mai futam, az nyilván megnézte. Aki Hamiltonnak, Raikkönennek vagy Heidfeldnek drukkolt, az nyilván örült, aki meg Alonsónak vagy Massának, az nyilván nem örült. Ahogyan azok sem örültek különösebben, akik a verseny izgalmas lefolyására számítottak.

pix/f1hun1.jpg

Raikkönen nem túl vidám, viszont így is megtartja hüvelykujjal a kép tetejét

Azt mondják, a Hungaroring mindig különleges, mert itt mindig van cirkusz. Ha nincs, csinálnak. Most volt cirkusz, mégis csináltak. Kettőt. Van ugye a kémügy, amivel kapcsolatban már senki nem hisz el semmit — nekem mondjuk bizonyítékom van arra, hogy a Honda idei autóját a Honda tervezte (rosszmáj ON: olyan is...) —, erre sikerült rátenni a Massa-féle balfaszkodást és a McLarennél történt taktika-megszegést csapattárssal való kitolást kommunikációs zavart. Ezek után csoda, ha a futamra semmi érdekes nem maradt a tarsolyban? (Ja, mégis: Ralf Schumacher hatodik lett. Biztos jó irányban dobta el a kakast éjfélkor...)

pix/f1hun2.jpg

- És mizújs nálatok? - kérdezi vicceskedve Niki Lauda Ron Dennistől

És hogy a mai Formula 1 mennyire különbözik a tíz meg húsz meg harminc évvel ezelőtti Formula 1-től? Czollner Gyula egyik mondata tökéletesen rávilágít erre: "Ha a boxutcában nem megy, kénytelen lesz a pályán megelőzni." Tessék ezt szépen végiggondolni...