Ha már tegnap szóba került az időjárás, megemlítem, hogy Yonderboi akár a szomszédunkból is meríthetett ihletet a People always talk about the weather című számához. A szomszédunk ugyanis minden áldott nap minden egyes, szeme elé kerülő szomszédjának odaveti, hogy meleg van/hideg van/esik/fúj/dől, akkor is ha a szerencsétlen áldozatnak esélye sincsen meghallani őt, mert például a 60 liter/perc teljesítményű szivattyú duruzsol a fülébe vagy éppen akkor ütik el. Hogy a lehetőség kihasználatlan maradt, azt abból gondolom, hogy Yonderboi repertoárjában nem szerepel sem People never wear shorts, sem pedig People are never satisfied című szerzemény, amelyek megszületését a személyes találkozás kétséget kizáróan indokolta volna. Így lett a szomszédunk majdnem híres. De most nem is erről akartam írni.

Hanem arról, hogy rögtön jön a hitelesítő személy, megvizsgálja a körülményeket, mindent megfelelőnek talál, én pedig bekerülök a Guinness–rekordok könyvébe (aminek a helyes címét nem tudom, de ha abból indulok ki, hogy a Guinness egy vezetéknév, akkor talán ez az írásmód a helyes), mint az első olyan személy, aki 22 éven keresztül egyetlen egy rekordot sem döntött meg. Ezzel biztosítjuk, hogy továbbra is jusson minden napra egy rekordkísérlet, legyen az bármilyen idióta, lásd a villamosfutást vagy a legtöbb egyszerre akármit csináló embert. Úgy értem, ha én megvenném a rekordok könyvét jó drágáért, akkor biztos nem az olyan rekordok érdekelnének, hogy Pistike négy szem borsót képes feldugni a bal orrlyukába, mert ezen rekord megdöntése mindössze Pistike, szabadidő és megfelelő borsótermés függvénye; nekem tényszerű és értékes rekordok kellenek.

Meg olyan hírek, amik témául szolgálnak a bloghoz. Például olyan, hogy lesz magyar 24 Stohl Bucival. Mert ezektől meglódul a képzelőerő és már látom is a jelenetet, amint András bekommandózza magát a két Tutto lakattal szigorúan védett létesítménybe, ahol válaszút elé kerül: vagy kiszabadítja túszul ejtett kollégáját a tűző napon parkoló légkondícionálatlan Barkasból, vagy elbújik az indulni készülő nagyon gonosz alumíniumtolvajok dzsipjében és kihallgatja a tervüket. Ekkor vált a kép, megjelenik két fantomkép és két telefonszám, a folytatás és a tárgynyeremények nyerteseinek névsora pedig kiderül — a reklám után...