Ez a poszt valószínűleg sokkal kimunkáltabbnak fog tűnni az eddigieknél, lévén ezt hosszú idő után ismét a régi jó jegyzettömbös módszerrel írom. De ha nem, akkor annyi.

Tegnap idén először ettem fagyit. Három gombóc megvásárlása ugyan nem tűnik oly jelentőségű eseménynek, hogy csak úgy szó legyen róla a blogban, de az élelmes olvasók nyilván e pillanatban elkezdik sejteni, hogy ha mégis szó van a három gombóc megvásárlásáról, akkor a három gombóc megvásárlása nem volt éppenséggel egyszerű. Nem tévednek.

A nagy semmiből hirtelen megjelenek a hűtőpult előtt, ez indításként rögtön jó, szegény eladólány darab ideig fogalom nélkül próbálja elfogadni eme váratlan történést. Pedig előttem is állnak ketten. Kérnek mindenfélét. Kiméri, odaadja, elveszi a pénzt, üti a gépet, nyomtatja a blokkot. Ütné a gépet. Nyomtatná a blokkot. Ha tudná. De megoldja:
— Lali, gyeremár...
Lali advanced felszolgáló. Jön.
— Mi a baj?
— Nem nyomtatja a gép a blokkot. Az előző blokk végén meg ilyen színes minta van, látod?
— Az volt a szalag vége. Tegyél bele új tekercset.
— De nemtom hogy kell.
— Akkor megmutatom. Így.
Megmutatja.
— Köszi!
— Akkor minden oké?
— Igen.
Lali el, csak úgy porzik.
— Rögtön adom a blokkot — mondja az előttem állónak. Ő megértően bólint. A blokk meg még mindig sehol.
— Egy pillanat türelmét kérem még! Lali...
Lali a mondat végét meg sem várva elhaladtában térddel reseteli a gépet, közben valami olyat motyog, hogy „ nem mintha ezt nem mondtam volna már el”, a gép meg felbúg és elkezd nyomtatni egy blokkot.
— Erre tökre nem emlékeztem.
Igen, én sem emlékszem már arra, hogy tíz perce milyen fagylaltot akartam kérni.

Jövök hazafelé, nyalom a fagylaltomat. Kétsávos egyirányú utcából szirénahang és motorzúgás hallatszik, aztán megjelenik maga a rohammentő is, olyan tempóval és vehemenciával, hogy még a legbálnább bálnamercit kommandírozó ukrán ügyvéd jellegű karakterek is elkezdik minimálisra redukálni fizikai kiterjedésüket. Nem úgy Trabipapa. Ő ugyanis a jobb egyről nézelődő Trabimamával együtt ebben a pillanatban éppen el van foglalva azzal, hogy erőteljes kapaszkodás közben a korai Teletubbies–skicceken látható, mindenen csodálkozó arckifejezéssel megtalálja a kettes fokozatot a váltóval, mert jön ez a valami itt, villog meg zenél, de még átérünk előtte. A mentő meg közben letolja őket az útról, mert nem érnek át előtte.

Most következik az a rész, hogy dágádángdángdágá..., avagy megválaszolok egy megválaszolatlan hozzászólást; lássuk hát, hol tartok a TeCső–kollekcióval.

A kvantumfizika és a két rés — Erről még középiskolában tanultunk fizikaórán és már akkor azt gondoltam, hogy vagy a tudósok csesznek el valamit, vagy az atomok köcsögök. Mindenesetre a megfigyelés ténye befolyásolja az eredményt és a jelenlegi ismeretekkel nem lehet a két rés problémáját megmagyarázni. Majd jövőre.

Hogyan akasszuk ki az embereket a repülőn? — Ezt nem tudtam megnézni, mert ha becsatolom az övemet, akkor nem érem el az egeret. De az első „ühüm” nagyon jó!

Kérjünk segítséget angolul! — Valószínűleg vicces a jelenet, kár, hogy egy szót nem értek angolul... Vagy németül.

HL2 dominó — Az elején azt hittem, hogy meg fog fordulni a stadion, de amikor a srác átgyalogolt néhány dominón és nem döntötte fel őket, akkor ott éreztem, hogy ez tényleg csak szabadidő kérdése.

Whole Life — Akar róla írni, igen, mert naponta megnézi azóta, pedig nem tudja dekódolni a szöveget. Headbang for teh win!

Awesome human beatbox — Tulajdonképpen már a hajszerkezet látványa eladja az egész videót; kép nélkül simán elmenne magyar elektronikus slágernek a rádióban.

A szomszéd szoftvere — Nem szeretnék ünneprontó lenni, de mintha Vágási Ferinek nem jött volna be ez a nagy csodaművelés. :)

Angry Nintendo Nerd – Back to the Future — Gördeszkával én sem tudok megállni, de ez akkor is borzalmas lehet. Repülő DeLorean, méghogy...!

Angry Nintendo Nerd – Top Gun — Szerintem egy vadászgéppel ennél egyszerűbben lehet leszállni. Csak guruláskor kell figyelni, nehogy kilökjön magából a Gripen.

Angry Nintendo Nerd – Double Dragon III — Bimmy and Jimmy. Who the fuck is Bimmy? It’s the first screen in the game!

Angry Nintendo Nerd – Friday the 13th — Ez a játék annyira trágya, hogy már szinte jó. Vagyis elég jó. Szuper! Bárcsak tudnám, melyik irányba megyek éppen...

Angry nintendo Nerd – Bible games — Na ez megütött, komolyan. Noé akarok lenni! Noah kicks ass, he’s even better than Chuck Norris! Vazz, amikor hazavágja a majmot a ketreccel, hát hogy lehet olyan hangot torokból kiadni?

A többi ajánlat megtekintése folyamatban. Addig is: hugsum lengra!