Reggel hatkor szólt a mobilom ébresztője, az álmok és a valóság világának határmezsgyéjén egyre jobban kezdett hallatszani a zuhogó eső kopogása a tetőn. Ez a nap is jól kezdődik, gondoltam, de muszáj volt felkelnem, hogy vissza tudjak jönni Debrecenbe a fél nyolcas vonattal. Még jó, hogy tegnap menettérti jegyet vettem, legalább azzal nem kell foglalkoznom. A jegyről jut eszembe, hogy van a MÁV-nak ilyen mosolyakciója, vagy micsodája. A lényege az, hogy a jegyvásárláskor kapott mosolycsekket kitöltheted, és ha a kalauz tevékenységével vagy az utazás minőségével meg vagy elégedve, akkor odaadhatod neki. Ezzel ő is jól jár - biztos kap valami "Mosolygós jó napot!"-feliratú kitűzőt a hajtókájára -, meg te is, mert lehet utazást nyerni külföldre, remélhetőleg nem a MÁV lebonyolításában :-). Namost, ez az akció már vagy két hete tart, ezalatt körülbelül hatszor vettem vonatjegyet, de mosolycuccot egyszer sem kaptam mellé. Nem mintha annyira oda akarnám adni valakinek is, az utazás minőségéről meg kár beszélni, az évtizedes pudvát összeszedett, koszos, nemegyszer büdös kocsikban nagy élvezet utazni, és akkor ott van még a fokozatmentes fűtőrendszer (teljesen bináris, azaz: külső hőmérséklet vagy pokol bugyra). Kész kabaré, ezek után ki nem mosolyog? Úgyvan, senki.

Délután megyek be programozás gyakorlatra, amire csak akkor kell bemenni, ha kérdésed van és választ is szeretnél rá kapni, de amúgy nem kötelező. Utána talán megyek a K/4-be netezni. Ha sikerül, akkor felrakom a frissített blogot, meg kitalálok valamit erre a rohadt képmegjelenítési hibára is. Tudniillik az Ultrawebre feltöltött weboldalamon lévő képek helyett a nagy büdös semmi jelenik meg valamiért az összes Mozillára épülő böngészőben (azaz Mozilla akárhány, Firefox akárhány, Netscape 7.1), ez pedig két okból halálos kombó. Egyrészt a ti dolgotokat is megnehezíti, mert nem látod, mire kattintasz - expertek persze feltalálják magukat :-) -, másrészt meg engem idegesít k*rvára, mivel otthon éppen Firefox 1.0 alól megy a netezés. Ha nem tudok mit kitalálni, akkor is kitalálok valamit. Aztán lesz még egy angolórám, amire még meg kell csinálnom a házit. Megtehetném, hogy nem csinálom meg, ezzel rákényszerítem a többieket, hogy ők csinálják meg, de nem teszem, mert nem vagyok szemét.

Amúgy észrevettétek, hogy újabban mennyivel nőtt a blogban a *-os szavak száma? Lehet hogy nem kellen minden nap megnéznem a Jay és Néma Bob visszavágot? Ja, és S@ti, ha megint jönne a Deák téri cipőárus fazon, akkor azt fogjuk tenni, hogy előveszünk egy szép vastag jegyzőkönyvet, lapozgatunk benne, majd megkérdezzük tőle, hogy: "Are you the man, who tries to sell shoes said to be made of leather to young-looking forum users, and if one of them says that your present being will generate numerous posts in the future, you tell him something fucked up?" És csúnyán is nézünk rá ráadásul, esetleg Ragan előveheti a fénykardja markolatát és hókon vághatja vele az uraságot. De van elegánsabb és megdöbbentőbb megoldás is a helyzetre: Amikor kellő közelségbe ér, mindenki elkezd szaladni különböző irányokba, és közben azt üvöltjük, hogy "Incoming!!!". Esetleg ugyanez felé futva: "Támadááááássss!!!" :-D

Látjátok, ilyen vagyok, amikor túl jól alszom. Azt még nem tudom, végül hányan leszünk a meeten, Guyver azt írta, hogy tuti nem jön, KTamás sem biztos, director azért nem mond biztosat, mert bizonytalannak lenni trendi :-), Nándo örök kérdés. Azért remélem nem kiscsoportos foglalkozás lesz. És a holnapi (péntek) blog valószínűleg el fog maradni, mivel délután már Pesten leszek a rokonoknál, szombaton meet, vasárnap meg haza, és ha vasárnap este meg tudom írni a szombati dolgokat, akkor kis szerencsével hétfőn már olvashatjátok is. Addig is legyetek olyanok, amilyenek lenni akartok, vagy ahogy sikerül, és nem tegyetek élő állatot a mikróba. Habár a járdán elterülő, áramütés miatt elpusztult varjú nem számít élő állatnak, azért azt javaslom, azt se tegyétek bele. Kivéve persze, ha dögevők vagytok :-).