A helyzet a következő.

Szerdán Algoritmus-elmélet ZH, kéjhömpöly. Valamit okosodok addig, az biztos, de hogy mennyit, azt talán még az Útikalauz sem tudja megmondani, marad hát a nagy és barátságos betűkkel írt "Don’t panic!" felirat a hátoldalon, amit ezennel jelszóként zászlómra tűzök, tisztelettel. Jövő kedden meg Fonya ZH, ennek örömére összefoglaló gyakorlatot fogunk tartani, de mivel mindenki ért mindent, ötven perc után "mehetünk is a kocsmába". Hát így kell iskolába járni. Kérdés?

Szintén szerdán kezdi adni a TV2 a Dr. House második évadját, amit előző héten volt szerencsém végignézni külföldiül beszélő verzióban és azt kell mondanom, hogy ez a szezon sokkal-sokkal izgalmasabb az elsőnél, pedig folyton tumort (daganatot) keresnek és minden betegen lumbálpunkciót (gerinccsapolás) meg májbiopsziát (szövetminta-vétel) végeznek. Egyrészt House nagyobb bunkó, mint valaha, másrészt pedig Foreman, Cameron és Chase elkezdenek visszaszólogatni neki, illetve Wilson és Cuddy (C-U-D-D-Y) is kitesz magáért, az újra felbukkanó szereplőről nem is beszélve, aki jelentősen felborítja a víg kompánia mindennapjait. A huszonnegyedik epizód pedig egymagában veri az előző huszonhármat, de tényleg kussolok, hátha valaki még nem látta.

Ma megvolt az Ausztrál Nagydíj, szerencsére nem keltem fel hajnalban, hogy élőben nézzem, mert akkor szembesültem volna kedvenc Balázsunk rémesen unott ábrázatával, amint az unalom végstádiumába zuhant Szabó Róberttel és a mindig poénkodó Lapajjal próbál valamit összehozni, amit el lehet sütni a reklámok között, míg kezdődik a verseny. Maga a futam szerintem sima volt, nem hagytam abba a folyamatos levegővételt egyszer sem, bár lehet, hogy az oxigénhiány sikeresen elnyomta volna Gyuszi és Gabi pöttykeresős amatőrködését. Czollner a végén szidta Bruce-t (az ausztrál rendezőt, akit Bruce-nak hívnak, mint minden ausztrált :), amiért az nem a mindenkit érdeklő dolgot mutatta, de legalább átérezte azt a kínt, amit minden jobbérzésű néző átérez, mikor ő Kovalainent lefisichellázza egymás után háromszor úgy, hogy közben még ki is van írva a képernyőre, hogy Kovalainen. Csodálkozom is, hogy Raikkönent nem nézték Schumachernek, lehet hogy ehhez meg kell várni Lacit. Mindenesetre a Ferrari nagyon erősnek látszik, Alonso örülhet a második helynek, mert ha Massa nem a mezőny végéről indul, akkor hű... Volt valami meglepő? Volt. Lewis Hamilton: tényleg most vezet először F1-es gépet Melbourne-ben? Akkor zseni! Nick Heidfeld: a BMW egészen jó lenne, ha megtanulnának végre versenytaktikát kitalálni. Mondjuk ötödiknél feljebb akkor sem sokszor kerülnének. Nico Rosberg: beért a célba hetedikként. Semmi törés. Toyoták: ahhoz képest, hogy mennyire szenvedni szoktak, most simán hozták a nyolcadik-kilencedik helyet, hiába okádott gőzfelhőt Trulli a felvezető körben. Persze annyi pénzből tarthatnának előrébb is.

Viszon’látás!