Szamár egész úton ezt kérdezgette. Shrek már ekkor eldöntötte, hogy harmadszor csakis kiemelkedően magas gázsiért cserébe lesz hajlandó vele együtt forgatni. Ekkor még nem tudott arról az apróbetűs záradékról, mely szerint...

Na, csak ideértünk végre 2007-be. (Igen, még csak ma, mert mi itt az időt is modemmel számoljuk és picit nagy a lag.) Nem kis szó ez, azt kell mondjam, főleg úgy, hogy ezt egyik politikus sem ígérte meg nekünk, embereknek. Lehet, hogy ha megígérték volna, akkor ma december 33-a lenne, a románok és bolgárok pedig megőrülnének a január elseje folyamatos odébbcsúszásától.

A szilveszter jól telt, ezt elmondanám, bár nyilván nem érdekel különösebben senkit. Annyit azért mindenképpen leírok ide, hogy 2006-ban történtek szilvesztertájt kifigurázható események a parlamenti választásokon, a tüntetéseken és a megyatáncokon kívül is, kár volt minden egyes műsorban leragadni ezeknél. Ugyanígy nem értem, hogy a fiatal "humoristák" miért akarnak mindenképpen Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc vagy Győzike repertoárjából építkezni, mert valahogy az összes általuk megformált karakterről sütött, hogy ezen három személy egyenes ági leszármazottai, ami már önmagában is szörnyű dolog.

Idén sem fogadtam meg semmit a jövő évre vonatkozólag. Nem látom értelmét az olyan fogadalmaknak, mint például a "nem követem el ugyanazokat a hibákat mégegyszer", mert eléggé jól ismerem magamat ahhoz, hogy tudjam, első adandó alkalommal el fogom követni ugyanazokat a hibákat, viszont nem ismerem magamat eléggé jól ahhoz, hogy ezeket az első adandó alkalmakat jó messzire elkerüljem. Különben is elég nehéz értelmes fogadalmakat kitalálni szilveszter este, mikor az embernek a bal agyféltekéje hasadáshoz készülődik éppen és még csak fél tíz van. Valahogy átvészeltem azért, csak emiatt újév napján nagyjából déltájt sikerült öntudatra ébrednem és most nem tudom, hogy mit üzent nekünk a Sólyom erre az évre, enélkül pedig biztosan rosszul fogok csinálni valamit...

Éltél már meg olyat, hogy egy gondolat napokon át érlelődik benned, aztán mikor végre úgy érzed, hogy értelmesen el tudnád mondani valaki másnak, akkor jön valaki és tőled függetlenül előadja ugyanazt, csak sokkal jobban?