Eddig még nem szóltatok be a kislibazöld linkszín miatt. Csak nem tetszik? Felélednek a blogtársak és elárulom, mit honnan lopok. Meg elmélkedek az időzónákról is.

Kezdjük rögtön fordított sorrendben. Mivel Magyarországon kissé problematikus elképzelni, hogy milyen lehet olyan országban élni, amelyik több időzónába esik bele, így fogalmam sincsen, hogyan oldják meg mondjuk az Egybesült Államokban az olyan alapvető dolgokat, mint a tévéműsor.

Mert teszem azt, ott él Sörli és Sztív, mindketten szeretik nyomon követni a Lostot, csak Sörli New Yorkban lakik, Sztív pedig San Franciscóban és van közöttük gyenge három órás időeltolódás, Sztívnél három órával kevesebb van, mint Sörlinél. Namost, ha a Lost aktuális epizódja szerdán kerül műsorra, méghozzá este kilenctől kezdődően, akkor nem tudom, mi van. Mert Sörli New Yorkban leül este kilenckor, fél tizenegyre meg is nézi - reklámokkal, ugye -, majd felhívja Sztívet, hogy látta-e, de Sztívnél akkor még csak fél nyolc van, tehát még másfél órája van a kezdésig és biztosan baromi ideges lesz, ha Sörli előre lelövi mindazt a két pillanatot, ami az aktuális részben érdekes volt. Nyilván az sem megoldás, ha az egész USA-ban egyszerre adnak le valamit, mert akkor lehet, hogy Sörli bealszik, mire elkezdődik a műsor, Sztív meg nem ér haza a tekepartiról. Szóval nem értem én ezt. Vagy minden csatornának van külön és kizárólagosan fogható adása minden egyes időzónában - szóval valahogy megoldják, hogy a nyugati partiak ne foghassák a keleti parton leadott, egyébként egyező adást? KTamás, légy szíves avass be, már csak Sörli és Sztív miatt is, válaszodig kétségek közt gyötrődöm.

Augusztus óta nem telt el úgy blogtúra, hogy ne néztem volna meg, írt-e valamit a drága jó ShadoW. Két hete nem néztem meg. Erre kiderül, hogy megint ír. Rögtön adott is némi ötletet a bevezetőszerű, más háttérszínű dobozokkal, bár nevezett részek pontos felhasználási céljára még nem derül fény számomra. Úgyhogy kicsit kölcsön is vettem a dolgot, ennek az eredménye a cím alatti kis okosság, ami a Marginális Érdeklődésre Számot Tartó Blogok ZRt. kollektívájának legutóbbi interaktív taggyűlésén - jelenlévők: S@ti, Nfol; határozatképes - a keresztségben a summary box kódnevet kapta, a továbbiakban pedig a remélhetőleg nem nagyon elcseszett RSS-feedben is ezek a mondatkák fognak megjelenni a linkeken túl. (KTamás javasolta, hogy legyen benne a feedben a bejegyzés teljes szövege, de szerintem nem akartok az RSS-ben négyezer karakteres akármiket olvasni, úgyhogy ebben egyezzünk ki egyelőre.)

„A készülékhez jár adatkábel is, így könnyedén tudunk szinkronizálni otthoni vagy munkahelyi számítógépünkkel Bluetooth illetve infravörös kapcsolaton keresztül.”

Nemhiába, bámulatos ez a modern technika. Ha tehetitek, hallgassátok meg az Evanescence The Open Door című albumát - valamikor nyár végén jelent meg -, szerintem érdemes. A kertünkben meg rügyezik az egyik gyümölcsfa. Csak mondom.