Előkotortam a Monty Python Repülő cirkusza részeit, véletlenszerűen kiválasztottam a tizenkettediket és megtaláltam benne ezt a jelenetet, amire egyáltalán nem emlékeztem:

Women’s Institute applauding. Cut to a man on a bench in casualty ward set.
Man: Albatross!
Doctor and sister enter and go up to him.
Doctor: Mr. Burtenshaw?
Man: Me, Doctor?
Doctor: No, me doctor, you Mr. Burtenshaw.
Man: My wife, doctor?
Doctor: No, your wife patient, me Doctor.
Sister: Come this way please.
Man: Me, Sister?
Doctor: No. She Sister. Me Doctor. You Mr. Burtenshaw.
Nurse enters.
Nurse: Doctor Walters?
Doctor: Me, Nurse. (to sister) You Mr. Burtenshaw. (to man) She Sister. You Doctor. (to nurse)
Nurse: No, doctor.
Doctor: No Doctor? Call ambulance. Keep warm.
Sister: Drink, doctor?
Doctor: Drink doctor. Eat Sister. Cook Mr. Burtenshaw. Nurse me.
Nurse: You, doctor?
Doctor: Me Doctor. You Mr. Burtenshaw. She Nurse.
Man: But my wife, Nurse.
Doctor: Your wife not nurse. She Nurse. Your wife patient. Be patient. She Nurse. Your wife. Me doctor. Yew Tree. U-trecht. U-trillo, U Thant, Euphemism. Me Doctor.
Knight walks in quickly and hits him over the head with a chicken. Women’s Institute applaud.

Jó, igen, Hilter és Bimmler mineheadi (vagy meinheadi?) bocialista párti szervezkedésére sem emlékeztem. És hogy feltegyük a mai napon az i-re a pontot, íme néhány jótanács tömegközlekedőknek:

  • Ha korán reggel abban a szerencsében részesültél, hogy leülhettél a buszon, nézegesd provokáló tekintettel azokat a szerencsétleneket, akik állni kénytelenek, mert tényleg kurva vicces.
  • Ha fiatal vagy és idősebbek állnak melletted, tekerd feljebb a hangerőt a fülesen és csinálj úgy, mint aki máshol van.
  • Ha idős vagy és a nap folyamán bármikor elbuszozhatsz a temetőhöz vagy a belvárosba, mindenképpen a reggeli órákat válaszd, lehetőleg 7 és 8 óra között és a műanyag locsolót se felejtsd otthon.
  • Ha idős vagy és épphogy felférsz a buszra, feltétlenül kezdj el perlekedni a többi nyomorgó utassal, hogy menjenek beljebb, ott van még hely, esetleg emlegesd a magas jegyárakat.
  • Az előző pontban vázolt szituációban nehogy elmulaszd a mai fiatalság becsmérlését, külön kitérve az udvariatlanságukra; bónuszpontért lassan tekints körbe és keresd a tömegben az egyetértő arcokat, különösen azon fiatalokét, akik féllábon állva, kicsavarodott karral kapaszkodnak a nekik jutó mintegy három négyzetcentiméternyi korlátfelületen.

Így minden utasnak biztosított a jó közérzet az utazás alatt, s majd midőn leszállnak vala az megállóban, kietlen pusztába csöppennek mind.