Mivel kicsiny településünkön a lakosság közel 0,3 százaléka kíván indulni az őszi önkormányzati választásokon, elég nagy esélyt látok arra, hogy újabb négy évig maradjon a mostani, épphogy nem katasztrofálisan rossz felállás, egyszerűen azért, mert mindenki maga mellé állít egy csomó embert és jól szétszóródnak a szavazatok; egy bizonyos kisebbség viszont stabil tábort alkotva fogja dobni az ikszet arra a névre, aki évente háromszor rendez bográcsolást. Persze egy település helyzete, előrehaladása nem egyedül a polgárok mesterétől függ, hiszen van őmellé választva tizenpár képviselő is, akikről szintén igen jó véleménnyel vagyok, mert ész ahhoz sem kell, hogy minden előterjesztésre reflexből bólogassanak, akkor is, ha azok nevetséges koholmányok.

Hogy konkrétumot említsek: a Gyártelepen több évtizede működik egy iskola, ami a "nagy" iskola része ugyan, de ide csak gyártelepi gyerekek jártak, elsőtől negyedik osztályig. Mivel egy-egy évfolyamon sosem volt tizenkettőnél több tanuló, simán meg lehetett oldani azt, hogy az elsősök és a harmadikosok egy teremben tanultak, a második-negyedik meg a másikban, mindkét teremben egy-egy tanár tanított és amíg az egyik évfolyam magában dolgozott, addig ő a másikkal foglalkozott. Ez így furán hangzik, de a kis létszámú osztályban sokkal több idő jutott egy-egy gyerekre, és a negyedik osztály után a "nagy" iskolába átkerülő felsősök közül szinte mindenki kitűnő tanuló volt. Most azt tervezik - illetve már nem tervezik, mert ez szeptembertől így lesz -, hogy a Gyártelepről az első osztályosokat a "nagy" iskolában fogják tanítani, mert ott nincsen meg a kellő létszám két osztály indításához, így viszont már meglesz, az ittmaradó második, harmadik és negyedik évfolyamot pedig összevonják egybe. Hát ha ez nem hülyeség, akkor mi az? Arról szól az egész, hogy az összevont csoportban lóf***t lehet majd dolgozni, és ennek megoldására kitalálják majd, hogy akkor az sem kell, kisiskola bezár, ügy lerendez.

Ugyanez zajlik az óvodában, megspékelve azzal, hogy az életveszélyesé vált régi épületet elkezdték bontani, helyette őszre kellene elkészülnie az újnak, de hogy a fenébe készülne el, amikor a régit most bontják? Sehogy. Majd választás utánra. Akkorra lesz minden. Persze csak ha rám szavaztok, amúgy nem. :|

Ha minden igaz, S@ti már alkotott, vagy ha nem, akkor fog alkotni egy terrorgyanús postot arról, hogy kik és hogyan akarják az egész internetet megsarcolni, vagy ha az nem sikerül, akkor legalább elérni, hogy a jelenlegi "mindenki arra szörföl, amerre akar" helyett a "mindenki arra szörföl, amit mi eléteszünk" legyen a módi, magyarul szabályozni óhajtják a netes tartalmakat, mi másért, mint a terrorizmus ellenében, persze. Az elképzelés ofkoz az USA megfelelő szerveitől származik, és most tök jó lenne, ha az USA megfelelő szerveiben a jogturkászok rizsparókát viselnének, mert akkor előadnék egy jól kiötlött poént a magaméi közül, de ismereteim szerint ez inkább a Egyesült Királyságban (United Cooldom) van előírva, úgyhogy most lemaradtok egy poénról - még egy dolog, amiért az USA a felelős.

De minderről S@ti fog szólni, viszont találtam egy másik hírt, amiben szintén ezek a szervek szintén szabadságukban próbálják korlátozni szintén az internetet használókat szintén a terrorizmus veszélye miatt, szintén rizsparóka nélkül. A lényeg: azt szeretnék elérni, hogy az Államokban az összes internetszolgáltató, távközlési cég, tehát bárki, akinek a rendszerén keresztül valamifajta kommunikáció folyhat, köteles legyen felkészíteni a berendezéseit a forgalom monitorozására úgy, hogy minden aktivitás nyomon követhető legyen akár egy évre visszamenőleg is. Magyarul: le szeretnék hallgatni az állampolgárok elektronikus kommunikációját, és ezt a nemzetbiztonsági hivatalok számára kérdés nélkül elérhetővé kívánják tenni. Tehát, ha amerikai állampolgár lennék, és S@tinak MSN-en elmesélném azt a rizsparókás poént, ő pedig azt válaszolná, hogy erre még Bush is nyomna egy LOL!-t, akkor egy ilyesmire érzékeny szűrőn fennakadnánk, engem lenyomoznának rögtön, S@tit meg két hét múlva nyomoznák le, és akkor mindketten irtó nagy sz*rban lennénk, mert nincs ránk tetoválva a börtön alaprajza és még hattyút sem tudunk hajtogatni papírból. A tervezetet az első körben 2:1 arányban megszavazták, mostmár minden azon múlik, hogy az ügyeletes alkotmánybírónak feltűnik-e az alapvető szabadságjogok megsértése, és hogy neki konkrétan van-e az elmúlt évből visszamaradt warez vagy pr0n előzmény a böngészőjében.

Jól nézünk ki tehát. Ha ezeket keresztülviszik, szerintem közönségdíjas ötlet lenne az Államok nevét United States of Authorizationre változtatni. Komolyan.