Tegnap este az RTLK-n adtak egy könnyű, nyári filmnek szánt alkotást: a címet inkább nem mondanám, úgyis erősen nulla köze van az eredeti címhez, ami szintén nem egy kreatív valami. A német készítésű film egy remek alapötletre épül, két német haver nyaralni indul, mert már majdnem két napja dolgoztak, igazán megérdemlik, persze a pénzük minimális, ráadásul egyikük szimplán csak lúzer, a másik viszont még fokozott nyál- és egyéb testnedv-elválasztásban is szenved amellett, hogy debil és lúzer. Szerencsétlenségükre pont elhappolnak két óccsó jegyet Mallorcára a helyi keménylegények elől, akik emiatt bosszút esküsznek ellenük, megveszik a méregdrága jegyet Mallorcára és magukkal visznek egy benzineskannányi híg trágyát, hogy majd azzal itatják meg őket barátilag. Remek főszereplőink kalandjai már a repülőgépen megkezdődnek, baj történik az oxigénmaszkkal, kevés a sör a gépen, a légikisasszony nem hajlandó, a dolgok tetejébe még a gyomruk is felfordul, amelyet egy nagyszerű kétperces nagytotálos jelenettel illusztrált a kedves rendező, melynek során debil barátaink telerókázzák a repülőgép teljes túristaosztályát. Úgy látszik, a német humor mindörökre leragadt a kajálós, büfögős, fingós, vécéelrontós és jajdenagyonrácseszős témáknál, mert ha elkezdesz megnézni egy német filmet, akkor minimum eldugul valaki alatt a vécé. Vagy várjál, a Good Bye, Lenin!-ben nem volt ilyen...

Még elnézést kell kérnem S@titól amiatt, hogy pontosan ötven százalék eséllyel szerveztem le neki egy plusz utat a postáig, amikor ajánlottan adtam fel a csomagot. Majd egyszer eljössz ide és közösen halálra szekáljuk a postásunkat visszavágásképpen. Odatolom ugyanis elé a borítékot, megnézi, kérdezi, hogy simán küldöm-e vagy elsőbbségiként vagy ajánlottan. Mondom simán. Azt mondja erre: "Simán? CD-t? Kilopják belőle." Na vazzeg, Magyar Posta ZRt, 2006. Bocs S@ti.

Következzen néhány a mai nap ingerküszöb fölötti mondataiból.

"Apám hazajön f*szolsz!" - szomszéd1 fia matrózrészeg szomszéd2-nek. Békés falusi hétköznapok.

"Nem jobb a közelben meghalni, mint távolabb meggyógyulni." - X.Y. egészségügyi miniszter. Dakota közmondásokhoz nem kell kommentár.

"Aba Botond budapesti hallgatónk kérésére következik A vágy villamosa című jelenet." - Rádiókabaré