Egy telefonbeszélgetésre ébredtem: nagymamám beszélgetett Pesten lakó testvérével. Az unokák ofkorsz szóba kerültek, ha meg unokákról van szó, akkor előbb-utóbb előkerül három szó. Három szó, amelyeket az általam ismert idősek mindegyike különös hangsúllyal, majdhogynem utálkozva szokott kiejteni a száján: haverok, számítógép, internet(t). Mintha a szótárban ezek mellé oda lenne írva pirossal, hogy Sátántól való, utálandó szavak, amelyek rontást hoznak a házra, megbuggyan tőlük a befőtt és a vakondok feltúrják az udvart. Ebből mondjuk a vakond stimmel... Már nemegyszer megkaptam nagymamámtól, hogy én függő vagyok, mert minden nap ott ülök a számítógép előtt. Mivel ő erős dohányos, azzal szoktam visszavágni ilyenkor, hogy "Jól van, akkor holnaptól elkezdek inni meg cigizni, aztán két hónap múlva eldöntheted, melyik jobb." Azt persze neki egyáltalán nem lehet megmagyarázni, hogy attól, hogy ugyanúgy ülök a székben és ugyanúgy a képernyőt bámulom, nem mindig a játékokat tolom, sőt, utóbbi időben PC-n nem is játszottam. De erről úgyis tudtok, hiszen olvassátok a blogot, amit nyiván nem a high score lista név mezőjébe pötyögök be. De ha mégis, akkor sem vallom be...

Szóval jól indult a reggel, ennél már csak jobban folytatódhat. A helyszín a közismert piros-kék áruház, ahol óvatlanul sms-eztem éppen, amikor barátilag odalépett egy formaruhás emberke, hogy "Itt ne kamerázzon, mert nem szabad. Üzleti titkokat sérhet vele." Ennek következtében:

1. elgondolkoztam azon, hogy az áruház miféle titkokat rakodhatott a polcra két műanyag virágcserép közé,

2. úgy megijedtem, hogy kénytelen voltam megenni két zsemlét meg egy túró rudit a vásárlótérben.

Remélem vérig sértődött az üzleti titok.

Most pedig valószínűleg idén utoljára hozom fel a mellkasba fejelős témát. Valószínűleg most először és utoljára teljesen pártatlan is maradok, amennyiben mindkét fél kap egy-egy barackot. Íme.

A Totalcaron a német autógyártás három aktuális bálna kategóriás járművét hasonlították össze, és a Winkler szerint: "Nekem továbbra is az A8 kéne, másoknak nyugodt szívvel merném ajánlani a Mercedest, a 7-es BMW-ben Zinedine Zidane három és fél perc alatt fejelné le a kormánylégzsákot."

Zidane védelmében a következő, a valóságot kissé ferdítő vélekedést tudom felhozni: "Amikor Zidane a Juventus játékosa volt, nem kellett bundázni a meccseket..."

Akármerre olvasgatsz a neten, valahol mindenképpen emberek sírnak éppen arról, hogy jó lenne lottóötöst nyerni, mert kell az új vas a Vista alá, mert mekkora vérgáz lenne már, ha az ő gépükön nem lenne áttetsző az ablakkeret meg kettővel kevesebb effektus látszana az ikonok huzigálásakor. Én meg egyre kevésbé vagyok érdekelve ebben az egészben, ma például jól kitaláltam azt, hogy a jelenlegi gépeim valószínűleg öt év múlva is tökéletesen elegek lesznek arra, amire most használom őket, feltéve hogy nem történik valami elektronikai malőr. Bár simán el tudok képzelni olyat, hogy pár év múlva annyira 3D-s lesz minden, hogy a gépnek jelentős erőforrásokat kell majd lefoglalnia ahhoz, hogy a texteditor a maga síkbeli valójában jelenhessen meg, és a játékmagazinok segélyrovatában olyan kérdések lesznek, hogy "Nálatok is nagyon szaggat a Worms Armageddon GeForce kilencesen?"