Én támogatom a budapesti olimpia gondolatát, méghozzá nem indok nélkül, hanem azért, mert most mindjárt adok hozzá néhány remek ötletet is, amivel sokkal jobbá, szebbé, izgalmasabbá és viccesebbé lehetne tenni az egész rendezvényt.

Kezdjük mondjuk ott, hogy Budapest rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket kihasználva egészen újszerű élményt biztosító sportágakat lehetne felvenni az olimpiai számok közé. A legkézenfekvőbb rögtön az volna, hogy a repülőgéppel Ferihegyre leszálló hosszútávfutóknak a repülőgép ajtajától kellene eljutnia a Westend kerekasztaláig minél hamarabb, tömegközlekedve, térkép nélkül, de úgy, hogy a külföldiül tudó emberekre kijárási tilalmat rendelnek el addig, hogy segítséget se tudjanak kérni. A másik versenyszám is egészen újszerű és kreatív. Autóbontóból kölcsönvett járművekkel kell a megadott időn belül a lehető legtöbb kátyúba belehajtani úgy, hogy az autóban minél kevesebb kár keletkezzen. A kátyúkat egyesével le kell fényképezni a bizonyítás miatt. Amint ennek a futamnak vége, jöhet a következő, ami ennek majdnem az inverze. Négyfős csapatok indulhatnak, kapnak egy utánfutónyi még forró és folyékony aszfaltot, majd kimennek az M0-ás autóút még el nem készült nyomvonalára és elkezdik építeni az utat. Egyiküknek kötelező alul munkásnadrágban, felül mezítelenül egy lapátra támaszkodni és semmi mást nem csinálni. Az a csapat győz, amelyik a leghosszabb aszfaltcsíkot teríti le délután négyig. A mérést személyesen a miniszterelnök végzi A8-as Audijával, és minden útszakasznál dicsőítő beszédet is mond.

Ha már sport: azt hallottátok, hogy valamelyik német városban ismeretlen tettes betonnal megtöltött focilabdákat helyezett el közterületen, és több ember is megsérült, amikor belerúgtak a labdákba? Az illető mindenesetre zseniális elme, elvégre dúl a fociláz, szerintem tíz emberből hét biztosan belebikázna egyet a labdába. ("Érdemes megnézni a statisztikákat." - Kovács Kálmán, szakkommentátor) Állítólag az egyik rögtön két srácot tett gipszbe: az egyikük ugyebár belerúgott, fájt neki, a másik meg biztosan meg akarta mutatni, hogy el lehet azt rúgni jól is... Ez az ötlet amúgy simán partiban van mondjuk a tűzcsapra hóembert építéssel. :]

És ha már sport: Franciaország Zidane tizenegyesével legyőzte Portugáliát, így a döntőben Olaszország ellen játszanak majd, míg a németek a portugálokkal meccselnek a bronzért. Hétvégén. A mérkőzésről annyit, hogy én a második félidőt átaludtam, izgalmas volt tehát. ("Unta a mérkőzést." - Urb... de hát tudjátok...)