Most érkeztem haza Kalkulus vizsgáról, százezer fok van, izzadok mint a zállat, a buszon dromedár bácsi és tulok néni káromkodtak egymásnak erősen, szívből, a boltban pedig közölték velem, hogy már nincsen iskola, minek van rajtam hátizsák, meg különben is fizessek oszt húzzak elfele, szóval most jól vagyok, nincsen semmihez sem kedvem, így nektek a következő öt percben nagyon szar lesz.

A Kalkulusról annyit, hogy volt öt definíció, öt tétel és öt feladat; az első két ötösre remekül illik az Egy, két, há című örökbecsű Belga-dal refrénje, a feladatokra viszont nem, mert érzésem szerint azokat viszonylag nagy mértékben voltam képes abszolválni, az egyiknél meg igazság szerint kurvára megörültem, amikor zseniálisan ráéreztem, hogy a parciális deriváltakat fel kell cserélni, és akkor nem jönnek ki olyan szépek, hogy sin(pí/2*x)*x, hanem sin(y)*y lesz belőle, ami sokkal szebb, barátságosabb és jobb nedvszívó képességű. Ettől eltekintve azt kell mondjam, hogy a folytonos függvények toszódhatnak megfele, tisztelettel.

A tegnapi meccsekről mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy izgalmasak lettek volna. Én magam azzal tettem sokkal szórakoztatóbbá a közvetítéseket, hogy teletexten olvasgattam a hülye nézők 91 forintos hülye üzeneteit - komolyan, mint egy elcseszett Gálvölgyi-show. Az angol-trinidadi meccs alatt érkeztek a legnagyobb gyöngyszemek, némelyikükre még most is csak erős összerándulással tudok visszaemlékezni.

Szerintem a döntőt trinidad és tobagó játssza!
Hol van a harmadik csapat?
Crouch a legszebb angol nő.
Kik vagytok ti hogy csak úgy megítéltek valakit Crauts jó játékos.
Hislopot a Lokiba!
Hajrá magyarok!
becken egy rinyálós kislány szánalmas
Real Madrid a király!Meg én!
Sok makkarcú a brazilok elmehetnek gyapotot szedni!
Olaszok nyerik a vbt! Forza Itali
Bundás kenyerek majd itt is megveszitek a bírót?
Tegnap 77 ezret nyertem tippmixen.
Nem hiszem el hogy senki nem látja hogy az olaszok a legjobbak
Valaki rúgjon már egy önólt hogy az angolok tudjanak győzni!
Mért nem állítják be az angolok a Gerát sokkal jobb lenne a mecs
Mit csinálnak a magyarok ha megnyerik a vb-t? Kikapcsolják a PlayStationt!

Szóval ez készen van. Persze emellé jött rengeteg "szeretlek macikám" meg "fradika a kiráj" üzenet is. A legjobb mégis ez volt:

Kálmánt lekeverték mert túl hangosan horkol és néha beszél álmában.

Apropó Kálmán. Nagyon bírom azt az embert. Eleve beül szakkommentátornak, zakója zsebében ott lapul a Nagy magyar közhelygyűjtemény legújabb, szerkesztett kiadása. Meccs alatt ezt lapozgatja, mert maga a meccs annyira nem érdekli, két lap között valahogy talál egy altatót, és ki tudja-alapon beszedi, elalszik, majd magához tér és felolvassa az ujjánál lévő közhelyet. De mindezt szakértőként teszi, továbbá ő mindent szakértőként lát, azaz ha te azt látod a képernyőn, hogy Crouch a maga kétszáz centijével még rá is támaszkodik a védőjére fejelés előtt, és kerékbe töretnéd a bírót, amiért nem fújta le az egészet, akkor Kálmán fel sem horkan álmából, mert ő szakértő és tudja, hogy a meccsnek akkor van vége, amikor a bíró lefújja, és az eredmény türközi a két csapat erőviszonyát. Szerencsétlen Hajdú B.-nek meg a Kálmán gázsija miatt nem jut ásványvízre a stúdióban ("Ha meg kellene várnunk, amíg valamelyik csapat gólt szerez, ülhetnénk itt estig étlen-szomjan."). Szerencsére Léderer is alkot sokat, ő például ilyeneket mondogat:

Mekkora kis labda ez! Túl nagy!

Az időjárásjelentésben meg olyat hallok, hogy "labilisabbá válik a levegő". Most akkor megyünk és megtámasztjuk oldalról, vagy mi...? Mindegy, mivel labilissá válik, rátámaszkodik egyik sarkával a gépemre, ami ettől elkezdett fagyogatni. Például előhozom a Képernyő tulajdonságai panelt, ekkor megáll minden, kivéve a Winampot, mert az simán szól tovább, még számot is vált, meg minden, viszont az összes többi dolog döglik, Feladatkezelővel is alig lehet kilépni a fiókból. A másik, hogy nekem automatikus indításra van állítva az EasyPHP által kezelt Apache és MySQL szerver, valamint az RKLauncher nevű program is, amelyek pár napja automatikusan elindulnak - belépés után alig három perccel. És azalatt az idő alatt nem csinál semmit a gép, lehet rajta dolgozni is addig, szóval nem arról van szó, hogy valami elvenné a procit vagy a memóriát ezek elől. Lehet, hogy a 2005. szeptember 18-i telepítés idáig bírta azt, amit tőlem kapott az elmúlt kilenc hónapban... Pedig a Vista publikus bétájának kipróbálása előtt nem akartam újratenni az XP-t. Talán kihúzza addig.