Fél tizenkettő magasságában érkeztem meg a matek épületbe, hogy megtudjam, mennyire lettem elhúzva a pénteki Kalkulus 2 vizsgán. Még javában a folyosón gyűjtöttem a zokszigént, amikor WarPriestet fedeztem fel egy felém közeledő alakban, aki korrektül tájékoztatott a kialakult helyzetről, nevezetesen hogy az indexem a vizsgajeggyel együtt a TO-n hever. Irány tehát a TO, ahol nem tudtuk ugyan, hogy hová kell pontosan mennünk, de a folyosón látható gyülekezés megmutatta a helyes irányt.

A lényeg az, hogy pénteken ismételek. Azt nem tudom, mennyire buktam meg, mivel a dolgozatomat nem láttam, de az általános optimizmus azt mondatja velem, hogy ha a gyakorlati zéhán sikerült két százelékkal lemaradnom, akkor itt is nyújthattam ilyenfajta teljesítményt, tehát semmi nincsen veszve. Kivéve a fejem, de annak úgyis mindegy már.

Ezután amúgy székelyesen üldögéltünk a K/2 előtt, ahol nekem kettőtől Adatbázis vizsgám volt. A folyamatosan érkező emberek többsége azért érezhetően a biztos tudásra épített, amely apróbbnál apróbb papírlapok képében manifesztálódott addigra már izzadó tenyerekben. A vizsga elején a múltkoriakból okulva elmondták, hogy puskázni nem szabad, beszélgetni nem szabad, feladatlapot cserélni nem szabad. A jelbeszédre viszont nem tértek ki egyáltalán, így arról egy későbbi alkalommal fogjuk csak megtudni, hogy azt sem szabad. Szabad viszont csöndben gondolkodni, kussolni, írni, levegőt venni és orrot fújni, de aki fél óra alatt tízszer fúj orrot, az mindenképpen gyanút ébreszt; na meg ki látott már olyan mintás papírzsebkendőt, amin a minta véletlenül a módosítási zár kompatibilitási mátrixát adja...

Most nézem az Olaszország - Ghána mérkőzést, valamint félóránként csipkedem a fülemet, hogy hátha csak álmodtam azt a telefonbeszélgetést, amelyben valami nagyon rövid időn belül bekövetkező változásról volt szó, melyet egyelőre nem merek leírni sem - Nándo ugyan már sejtheti, de ha elárulja nektek, akkor nem leszek hozzá kedves -, hátha mégsem igaz... De ha meg igaz, akkor viszont húha, mi lesz itt, kéremszépen!