Dakar. Tegnap (ma) éjjel fentmaradtam megnézni a napi összefoglalót, mert amit pár reklám közé beszúrnak, az minden, csak nem beszámoló. 1 perc főcím, 1 perc ostoba duma az egyébként sem szimpatikus Gyulai Balázstól, 1 perc Héder (Palikról mindent, az élmezőnyről semmit), 1 perc játék, 1 perc főcím és vége is. Ezért tényleg megéri kimenni a stábbal.

Persze, ha a mostani állást nézem, akkor örömmel nyitogathatnám a pezsgőt, merthiszen az összetett eredmény alapján Palik/Darázsi a 15., Szalay/Bunkóczi 18., Kis/Czeglédi 28., az egyik motoros, Varga Ákos pedig 25. Ezek azért nagy performanszok, még akkor is, ha az autósoknál nagyon sok gyári és jobb támogatású egység elhullott mára. De én inkább annak örülök, hogy idén nem akarnak senkiből mártírt csinálni, és az eredmények miatt van szó a magyarokról (aki emlékszik Palik tavalyi, "kilóhetvennel borultam" sztorijára, az érti, mire gondolok). Idén eddig ketten haltak meg a Dakaron, mindkettő motoros, ráadásul egyikük a kétszeres győztes Fabrizio Meoni, aki a verseny után vissza szeretett volna vonulni.

Tegnap dícsértem az időjárást, ma nem teszem: akkora, de akkora tejfel volt odakint... Egész nap nem mentem sehová a bolton kívül, mert táplálkozni azért mégiscsak kell, és ezen tevékenység zavartalan lefolyása érdekében mindenféle áldozatokat hozok én is. Ez mind semmi ahhoz képest, ami Európa több részén folyik, például Dániában:

Dániában rossz most

Gyengébb percemben bekapcsoltam a tévét, mondom nézzünk valami agyzsibbasztót. Rá is találtam a magyar RTL-en az igencsak színvonalas telefonos játékra, aminek fárasztó mivoltát már a címe is jelzi, ami nem más, mint a hívható telefonszám. Kreatív munkatársak, haha... Azon nem igazán lepődtem meg, hogy a feladványok elérik, ritkán meghaladják a középső csoportos óvodásoktól elvárható feladatmegoldó készség szintjét, azon már inkább, hogy a két műsorvezető is az adott játékoshoz idomul értelmi színvonalban, és teljes beleéléssel drukkolnak, hogy a képernyőn megjelenő TA, NU, LÓ, KAR szótagokból kettő értelmes magyar szót alkossanak. Azt már alig merem megemlíteni, hogy egyes polgártársaink nem tudják, hogy mennyi idő alatt fordul meg a Föld a saját tengelye körül, hogy körülbelül hány milliárd ember él a Földön ("sajnos csak tippelni tudok: kétszáz"), vagy hogy milyen színek vannak az olasz zászlón.

Persze ez az egész rajtam kívül mást nem kell, hogy zavarjon, mert ugye toleránsnak kell lenni, a műsor meg addig fog menni, amíg lesznek olyanok, akik naponta ötször felhívják a műsort 300 Ft-ért. Márpedig ilyenek mindig is lesznek.