Tegnap este felhívtam S@ti figyelmét arra, mekkora zseniális lépés az RTL Klubtól, hogy ebben a gyönyörű időszakban, amikor is a televízióban, rádióban, utcán minden ötödik szó az, hogy madárinfluenza, előszednek valahonnan egy kétrészes, egész estés, madárinfluenzáról szóló akcióthrillert. Tovább folytatván a gondolatmenetet, a leghelyesebb az volna, ha az ország összes kultúrházában elkezdenék játszani Csajkovszkij A hattyú halála című művét azzal a megkötéssel, hogy a hattyú nem madárinfluenza miatt hal meg a darabban. Esetleg a Barátok köztben is történhetnének ilyen jellegű események, például Magdi néni a piacon durva olcsón vesz szárnyasokat, de főzéskor észreveszi, hogy a csirkék tüsszögnek és mégsenem főzi meg őket.

Szakértőnk kampányfilmeket vizsgált. Az egyik azt mondja: ha ránk szavazol, kapsz egy csokit. A másik azt mondja: ha minket választasz, nem vesszük el a csokidat. Mi ilyeneket nem mondunk. Azt sem tudjuk, szereted-e a csokit. Mi azt ígérjük, ami biztosan teljesül: akár szereted a csokit, akár nem, bekaphatod.

Most pedig előadom azokat az elképzelt befejezéseket, amiket a Lost című fantasztikus sorozathoz elképzeltem a negyedik szezon végére. Merthogy az első szezonnal is csak annyi a baj, hogy az utolsó négy részben szinte semmi nem történt. Semmi nem derült ki. Ilyen szinten még David Lynch sem volna képes húzni az eseményeket, talán ezért nem készít olyan sorozatokat, amiket én láthattam eddig, ebben meg sehol nincsen kapuccinót kiköpő öltönyös tata, ugyebár. Még nincs. De most jöjjenek a végkifejletek:

(1) Csomó fura dolog van a szigeten, a túlélők egyre jobban félnek attól, ami rájuk vár odakint, ezért életük végéig ott maradnak, miközben a sziget közepén lévő bazinagy hegy túloldalán egy komplett amerikai katonai bázis fekszik légi és vízi összeköttetéssel.

(2) Minden túlélő rászokik a lezuhant kisrepülőben talált kábítószerre, érdekcsoportok alakulnak ki közöttük, ezek ellentétei miatt véres harcban utolsó szálig elhullanak, egyedül Locke marad életben, mert ő ismét mozgásképtelenné lesz, de épít magának egy kalyibát és abból lő magának élelmet.

(3) A szigetet szökőár sújtja, ezért minden túlélő felszáll a Fekete sziklára és azzal indulnak útnak. Lapzártáig nincsen róluk hír.

(4) Tök mindegy, mi történik a szigeten, mert az egész történet csak valaki olyannak az álma, aki évekig fekszik kómában, majd magához tér és forgatókönyvíró lesz belőle, álmából pedig filmsorozatot készít.

(5) Tök mindegy, mi történik a szigeten, mert Charlie-nak a repülőgép mosdójában sikerül bekábítani magát és Los Angelesig képzelődik a szertől.

(6) A hatodik szezon végén még mindig nem tudni, mi a fene ez a sziget, miért vannak rajta jegesmedvék, honnan jöttek a motorcsónakos matrózok, milyen betegség miatt haltak meg a francia kutatók és kik a többiek, viszont elfogyott a sorozatra szánt pénz, ezért az utolsó epizód végén egy szép nagy felirat közli a nézővel, hogy to be continued...