Portást fogok verni, tízezer ököllel. Ezt úgy fogom megvalósítani, hogy nekem van kettő, meg elhívom Chuck Norrist is, aki ugyebár már elszámolt végtelenig, kétszer is, sőt, az evolúció nem más, mint azon fajok listája, amelyeknek Chuck Norris megkegyelmezett, továbbá Chuck Norris sosem tudja, mennyi a pontos idő, mert az idő mindig annyi, amennyinek Chuck Norris akarja. Merthogy Egri ma sem volt bent. Kérdezem a másik portást, aki szövegszerkeszteni tanult éppen két ajtónyitás között, hogy "Tessék mondani, kontrolcé, ilyenkor mi van, kontrolvé ? Körbetelefonál az épületben, kontroliksz, senki nem tud semmit, sifthóm, szerinte nincs is ma órája Egrinek, de ha ráérek, várjam meg. Várok. Másfél óra múlva kiderül, hogy egyáltalán nem fog ma bejönni. $cd . .

Délután négyre tettük át múlt szerdán az Algoritmuselmélet gyakorlatot, ennek megfelelően ma mindenki megjelent négykor, a tanár is, majd azzal a lendülettel közölte, hogy baromira el van fáradva és nem tart gyakorlatot. Ekkor felkerestem Daróczy tanár úr szobáját és beírattam vele a gyakolrati aláírást. Mondta, hogy ettől függetlenül a Kalkulus 2-t komolyan csináljam, mert nem mindig van olyan adventi hangulata, mint múltkor... Múlt héten pénteken Kalkulus 2 előadáson előjött valahogyan egy matematikai probléma, amit Daróczy tanár úr szerint középiskolában tanítottak mindenkinek, a teremben lévők ezt nem tudták tiszta szívvel megerősíteni, én magam például soha a büdös életben nem láttam ilyen jellegű feladatot, és a délután átlapozott összes középiskolai matekkönyvben sem bukkantam rá a témára. A gyakaláíráskor elhangzottak alapján támadt egy félelmem, miszerint ha holnap előadáson valakit ígéretéhez híven kihív a táblához, akkor jó eséllyel engem választ, így hát kénytelen voltam Shadow-t zargatni a bajommal, aki képes volt miattam beszkennelni a könyvét, a lemaradt részeket önnön kézírásával egészítve ki, majd Kalkulus 2 gyakorlat után számomra elérhetővé tenni.

Merthogy közben volt egy jófajta Kalkulus 2 gyakorlatunk is, amely alatt nemegyszer akadt fenn a szemem a feladatok láttán és nem értettem bizonyos elemi lépéseket, amelyek a konkrét szabályokból következnek. Itthon jöttem csak rá, hogy ugyanazzal a szabállyal én azért kaptam más eredményt, mert a szabályokban néhány helyen integráljelet írtam f helyett... A Shadowtól kapott anyagot még az ISzK-ban tanulmányoztuk WarPriesttel, és valóban eléggé késő volt már efféle tudatbővítéshez, úgyhogy keserves mocsárjárás után a megállóhoz érve hazamentünk. Jaj, pedig még akartam szólni valamit az értékmegőrző szekrényről és a pasziánszozó biztonsági bácsiról is...