A délelőttöm olyan izgalmas, érdekfeszítő és szokatlan dolgokkal telt, mint a felkelés, reggelizés, boltban tojások vásárlása, utcán majdnem elesés, érthetetlen beszédű szomszéddal tanulmányokról beszélgetés - ez körülbelül olyan volt neki, mintha nekem WarPriest megpróbálná elmagyarázni, hogy azon a csoportképen miért nincsen rajta Naruto, ha egyszer Narutós kép... -, majd kutyával foglalkozás. Rettentő ügyes volt, ugyanis a múltkor megfenyítettem, hogy ha még egyszer meglátom, hogy azt a bokrot locsolja, ezért ezúttal nem azt a bokrot hugyozta le, hanem a mellette lévőt. Én meg ugye jövök feléje döngő léptekkel, szerencsétlen nem tudja, most mi van, így hát leül és vár. Közben néz rám azzal a tipikus "akkor most mi van vazze?" tekintettel. Végülis igaza van, ha logikai áramkör lenne, akkor a "ne hugyozd le azt a bokrot mégegyszer" kifejezést úgy értené, hogy a bokrok között van egy, amit nem szabad lehugyozni. A többit viszont igen.

Délben Totalcar. Egy autós műsor, amelyben ezúttal nem esett szó semmi olyanról, amiről korábban igen, mert egy remek kis összesítő listát tolt az arcunkba a Karotta meg a Winkler. Poénosan, lazán, mint lakótelepi hülyegyerekek, mégis korrekten. Ez az, ami egy Gyulai Balázs nevű konkurens személynek az életben nem fog menni. Legalábbis addig biztosan nem, amíg minden Autómániában eljátsszák, hogy a nagy tesztelés (szép a műszerfal, de kevés a rakodóhely a Lancer Evo-ban...) közben valaki véletlenül éppen arra jár és hajlandó fontos dolgát megszakítva elmondani, milyen szerinte az a gép. Általában persze olyanok jönnek szembe csak úgy, mint egy tereprali-versenyző, aki szerint a tesztelt jármű kissé szűkölködik motorerőben, meg puha a rugózása is, de ez nem probléma, mert miután elmegy a dolgát folytatni, Gyulai szépen beszól, hogy az nem teljesen úgy van. Hiszen ő ért hozzá. A versenyző meg nem.

Délután METRO áruház. Szép nagy tolongás mindenütt, bár a TESCO-nál talán kevésbé zsúfolt. Oda ugyanis fél órát kell várni, mire egyáltalán a parkolóig eljut az ember. És akkor persze nincsen kosár. Szóval a METRO-ban sem voltak kevesen, de még így is sikerült szemügyre vennem egy felfújható karácsonyfát, amely az Amerikában hatalmas sikereket elérő távirányítós karácsonyfa és a negyven dolláros DVD-visszatekerő eszköz mellett a szezon harmadik sikerterméke lehet. Mondjuk az is csak addig mókás, amíg díszítéskor bele nem akarjuk szúrni az első szaloncukrot. A rengeteg sok cucc közül én "mindössze" két csomag DVD-t vettem, ezzel talán kevésbé néztem ki zsírmajomnak, mint mindenki más, akinél Brothers DVD-lejátszó volt a kosárban. Azt ugyanis annyira vitték a vásárlók, hogy a raktárból egyszerűen kirakták raklappal együtt egy sarokba, mert nem győzték feltölteni a polcot.

Este leginkább Zsubival beszélgettem MSN-en. Valahogyan sikerült eljutnunk odáig, hogy szóba került a Citroen C4 kínai piacra szánt szedán kivitele, amelyről egyetlen képet láttam, az viszont kezdő autódizájnereket alapjáraton is a vigyorgóba juttatna. Annyira fércmű hatású az egész, hogy én kerestem az illesztések környékén a varratokat. Innen csak egy ugrás volt a Sugá... sügér... a Renault Thalia púpos formatervezése. Aztán Zsubi megmutatta nekem a Peugeot 206 szedán kivitelét, amely a hírszerkesztő véleménye szerint "legalább nem látszik púposnak, mint a Thalia...", és én ezzel egyet is tudok érteni. Ez ugyanis valóban nem látszik púposnak, hanem egyszerűen csak nyomorék. Aztán Zsubinál megkergült az XP, én pedig javasoltam, hogy készítsünk abból is szedán kivitelt. Végezetül megtudtam, hogyan lehet Google-lé alakulni: alá kell húzni a kémia könyvben a fontos dolgokat.

De még így is maradt egy kérdésem a végére, ami talán elsőre viccesnek tűnik, de ha belegondolok kicsit jobban... Szóval: ha van egy vírusírtó programom, és én ahhoz az internetről letöltök egy frissítést, akkor hogyan tudom megvizsgálni a frissítést vírusosság szempontjából, ha egyszer a jelenlegi verzió nem ismeri az újabb vírusokat? Nem, a válasz nem az, hogy a hivatalos frissítés nem lehet vírusos, merthogy ez bizony vírusos volt...

1040. Iced Earth - The reckoning (Don’t tread on me) (4:58)