Zsubi annyira felhívta a figyelmemet a mai futamra, hogy 7:55-kor ébredtem fel. Így megkíméltem magamat Gyulai Balázs fantasztikus szövegelésétől és Szabó Róbert mindjárt elalszok-jellegű értelmezéseitől.

A futamról. Majdnem azt lehet hinni, hogy Nascar-hétvége volt, ott szokott ennyiszer és ennyi ideig bent lenni a biztonsági személygépjármű (az a villogós izé...) a pályán. Csak ott nem szokása a vízelvezető árkot takaró lemeznek az öncélú pályaszintből való kiemelkedés és galibaokozás, mivel ott nincsen ilyen fejlett berendezés, és különben sem azon mennek át a versenyzők. Azért vicces volt az a fickó, aki hátrafelé szökdécselve vizsgálta a többi lemezt. Montoya biztos nem nevetett rajta. És Ron Dennis sem nagyon. Briatore úr meg csak úgy magában mosolygott, akkor még nem volt biztos benne, hogy másfél óra múlva majdnem kiejti a kezéből a kupát.

Kartikheyan balesete után is érdekes technikával takarították a leszakadt alkatrészeket: néhányan a fal mellett állva dobálták ki a pálya mellé a cuccot, a többiek meg a felső léc alá célozva rúgdalták a darabokat feléjük. Thorgelle-módszer, csak ők nem voltak lesen is. Hiába, ez Kína.

Alonso mindenesetre legyőzhetetlen volt. És ami csodálatos volt benne az az, hogy a végén legalább annyira örült, mint az egyéni cím megszerzésekor. Kár, hogy Fisichellát nem mutatták, ő talán nem volt annyira boldog, főleg mert megbüntették - teljesen jogosan. Raikkönen tette, amit kell, második lett, ezzel a McLaren sem lett konstruktőri bajnok. Wéber Gábor azt mondta, hogy Raikkönen az idény nagy vesztese. Hát, szeretnék én egyszer egy hétig olyan vesztes lenni, mint ő. Ralf Schumacher lett a harmadik, el sem hiszem, hogy a Toyota nem számította el magát. Vagy éppen azért sikerült így, mert elszámolták magukat? A tesónak nem ment valami fényesen, már a rajt előtt rommá törte magát egy ostoba balesetben, aztán a biztonsági autó mögött annyira melegítette a gumikat, hogy a kavicságyban találta magát. Ezzel együtt a gyenge Ferrarival összetettben harmadik lett.

Nagy az öröm a Renaultnál, valószínűleg ez hatotta meg Wéber Gábort annyira, hogy élő adásban kiejtette a megasztár szót. Igen, az RTL Klubon. Czollner meg röhögött rajta. Érdekes módon a délutáni ismétlésben ezt a megasztáros beszólást kivágták, ahogy Czollner röhögését is. Ott nem szeretik a kereszthivatkozásokat.

És most megyek, belépek az Alapjában véve-klubba. Hogy mi is ez? Well, basically...

Rádiókabaré - Tevepláza.